Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Inspiracija

10 tajni uspeha

Koje su to tajne ili prava pitanja za vrhunski uspeh? One se kriju duboko u Vama, zato uzmite olovku i svesku i spremite se da date odgovore na pitanja, kao i da nastavite u kontinuitetu da to iznova činite sa svakom promenom okolnosti,  što će Vam stvoriti bolji fokus i dovesti do neverovatnih promena u Vašem životu.

1. Morate imati jasne ciljeve i jasnu viziju (težnju).

Pitanja na koja morate pismeno odgovoriti su: Koje razultate želite da ostvarite? Koju srednju školu želite da upišete? Koji fakultet? Šta želite da radite u životu? Šta ćete moći da radite u ovakvim društvenim i privrednim okolnostima?

Ako to ne učinite, Vaš razvoj, karijere i lični život će zavisiti od sticaja okolnosti. Da li želite da vašu budućnost prepustite pukoj “sreći” i sticaju okolnosti?

2. Morate znati ZAŠTO imate baš tu viziju.

Odgovorite na pitanja: Šta Vam završetak određene škole ili fakulteta donosi?  Koje su posledice neuspeha da upišete ili završite željenu školu ili fakultet?

3. Morate znati koji su to koraci (podciljevi) koji Vas vode do glavnih ciljeva. Koji su preduslovi za upis željene škole? Koje ocene obezbeđuju siguran prelaz u narednu životnu fazu? Zapišite! Naučno je dokazano da se napisani cilj 10 puta češće dostiže od onog koji je samo zamišljen. Dok ste u srednjoj školi neka vaši planovi i ciljevi budu vođeni promišljanjem o fakultetu i poslu nakon njega. Dok ste na fakultetu, razmišljajte o unapređenju na vašem budućemo poslu. Tajna formula je MISLITE DVA KORAKA UNAPRED!

U proteklih nekoliko godina “pravila igre” su se često menjala u hodu. Računajte da će se  školski sistem, kao i uslovi upisa u škole i fakultete možda ponovo menjati. Shodono tome,  imajte uvek plan B.

4. Morate biti organizovani i uredni. Koristite svesku ili rokovnik za pisanje i razardu svojih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva, kao i dnevnih obaveza i aktivnosti. Pratite realizaciju svakodnevno. Planirajte sve unapred. Niko nije rekao da će biti lako. Ne brinite, BIĆE! Potrebno je da izdržite prvih nekoliko meseci, posle će Vam preći u naviku.

5. Učite ili radite samo jednu stvar u jednom trenutku. ISKLJUČITE televizor, mobilni telefon, Facebook, e-mail i Skype dok učite. Opuštajuća muzika je dozvoljena i poželjna. Šta god učili, neophodno je da obezbedite „porcije“ vremena od najmanje 45 minuta u kontinuitetu, tokom kojih vas niko neće prekidati i ometati.

6. Najteže predmete i ispite učite kada ste najodmorniji (najbolje u jutarnjim časovima), time ćete na početku dana uraditi najveći posao i dobiti dodatno samopouzdanje i polet.  Najobimnije ispite na fakultetu učite i polažite pre svih ostalih (“pojedite” najpre “veliku žabu”), što će dodatno podignuti vaš moral. Iskustva mnogih studenata govore da ako ostavite najobimnije ispite za kraj, veće su šanse da će vaše studiranje potrajati duže nego što ste planirali.

7. Unapređujte svoju tehniku učenja i posla, kao i načina življenja. Čitanje odgovarajućih knjiga i tekstova na internetu, slušanje audio materijala, pohađanje relevantnih predavanja i seminara će Vam sigurno pomoći da stalno dajete bolje i bolje odgovore na pitanja: Kako da postignem bolje rezultate? Kako da unapredim svoj način učenja i rada? Kako da budem uspešnija i zadovoljnija osoba?

8. Imajte hobi i bavite se fizičkom aktivnošću. Potrebna Vam je aktivnost kroz koju ćete se odmoriti od učenja i predavanja. Naučno je dokazano da poboljšanje fizičke kondicije dovodi do poboljšanja čovekovog psihičkog stanja. Ako nemate hobi i ne bavite se sportom postavite sebi pitanje: Kojim hobijem bih mogao da se bavim? Koji je pravi sport ili fizička aktivnost za mene? Pokrenite se, vežbajte!

9. Ponašajte se kao da ste predodređeni za uspeh. Budite uvek pozitivni i smireni. Odnosite se sa iskrenim poštovanjem prema svim drugarima i kolegama, a pogotovo prema nastavnicima i profesorima koji Vas ocenjuju i od kojih Vam delom zavisi budućnost. Budite tolerantni i korektni.

10. Verujte u sebe! Savete kako nešto nema šanse da uradite i dostignete prihvatajte sa oprezom i samo od onih koji mnogo bolje od Vas poznaju temu i prateće okolnosti.

Ovaj spisak tajni nije dovoljan uslov da budete najviše što možete biti, ali je svakako neophodan uslov.  Jednog dana Vam može biti žao zbog propuštenih šansi, zato danas počnite još strpljivije i vrednije da učite i radite,  sa još većim zanosom i nadahnućem, jer se znanje i ostvareni rezultati isplate!

 

ZNANJE I IDEJE SU MOĆ KOJE ĆE VAM OBEZBEDITI USPEH U LIČNOM I PROFESIONALNOM ŽIVOTU.

NEKA SE ZNANJE I IDEJE KOJE POKREĆU ŠIRE!

PODELITE OVAJ TEKST SA LJUDIMA KOJI VAM ZNAČE!

Virtuelni mentor

 

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy