Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Venera

Venera


Venera deluje i kao neinteligentna planeta jer donosi u sebi planete haosa i izmiče sistemima, ona kao ljubav izmiče onome što je logično, jer u njenom poreklu nema planeta iz Saturnove sfere. Ona u sebi nosi planete koje su nebeske i uzvišene. Venera predstavalja svu ovozemaljsku radost. Zemlja je kao planeta najjača je u znaku Bika i naša planeta i jeste u osnovi planeta žena, iako je patrijarhat dominantan u kulturi, a u znaku Bika su Mesec i Venera najjači. Svakako da je Venera zato vrlo važna. Šta je to najvažnije pitanje na ovoj planeti do toga da li volimo ili da li smo voljeni i da li smo srećni. Svaka mudrost i znanje mora se upravo pretočiti u ove Venerine osobine. Postoje različite Venere, odnosno različiti mitovi koji govore o njoj i svako treba da vidi koji mit ili mitovi žive u njemu.

Jedan od mitova jeste onaj u kojem je Venera nasilno udata za Hefesta, boga kovača koji je bio hrom i ružan. Venera je Hefesta tokom tog braka varala, jer nije želela da bude sa njim. Venera je egzaltirana u znaku Riba, a ne u nekom znaku koji je vezan za brak kao na primer Rak ili u samom znaku odnosa - Vagi, ali ona je upravo egzaltirana na 27 stepenu Riba, mestu koje je vezano za tajne, jer tajna predstavlja Venerin izlaz iz sve težine braka. Venera ne voli brak i on je ubija. Ona voli tajne, jer one donose strasti. Od Bika, 12 znak je Ovan, i to je ono mesto gde ona nalazi svog Aresa ili Marsa sa kojim uvek iznova ima strastven odnos. Dok je nešto tajno to je uzbudljivo i zanimljivo, i dok to traje postoji radost i čarolija. Ulazak u brak sve svodi na nivo svakodnevice, sigurnosti ali guši nepredvidljivost i slobodu. Venera u Vodoliji je upravo sposobna da prihvati da zna da partner ima drugi vezu, kao i da mu kaže da sama ima neki drugi odnos. Venera u Ribama, to ne želi, jer to narušava čaroliju. Čim vidimo Veneru koja ima vezu sa serijom 12 ona voli da drži nešto u tajnosti. Kada se Venera nađe u vatrenom znaku govorimo o javnim stvarima. Takva žena će biti direktna i otvorena.
Venera povezana sa serijom 12 je sama ta koja traži Hefesta da bi se udala, pa da bi tek onda mogla da ima neke tajne veze. Uzimajući Hefesta, ona dobija starijeg i ružnijeg čoveka koji joj daje sigurnost - najčešće materijalnu. Tek kada je taj uslov ispunjen onda je moguće da ona počne da traži svog Aresa. Kada postoji aflikcija od Saturna osobi je potreban brak da bi počela da traži tajne veze i Aresa. Ukoliko nema brak, ona nema ni potrebu za tajnom. Za Veneru je krajnje neuobičajeno da uđe u brak, osim ukoliko Venera nema dobar aspekat sa Saturnom ili vladarem 4. ili 10. kuće. Venera je zamišljena da bude iznad Saturna, da stalno bude zaljubljena i iznenađivana. Po ulasku u brak žena se često žrtvuje i postaje Mesec, kao majka i tada je njoj sigurnost najbitnija. Ako postoji nesklad između Meseca i Venere u muškom horoskopu on tada neće prihvatiti samo ženu već će tražiti i paralelnu vezu. Glavno pitanje je da li osoba ume da žrtvuje sigurnost zarad ljubavi, a mogućnost da to učini zavisi od energije. Ukoliko to ne učini, onda to prenosi kao zadatak svojoj deci.
Kod osobe koja ima prosečnu energiju Venera uvek teži da postane Mesec. Dok je Venera mlada ona može biti lepa, dobra ili talentovana, ali Mesec opisuje u šta će se pretvoriti kada postane žena. Da bi osoba stalno bila Venera potrebna joj je ogromna količina energije. Kada žena postaje Mesec, ona ne postaje samo Mesec u svojoj natalnoj karti već u partnerovoj. Partnerov Mesec obavezuje ženu da bude u skladu sa tim kako je postavljan, te ukoliko se osoba već udaje onda je bitno znati kakav je Mesec u partnerovom horoskopu. Venera uvek traži nešto novo i tu je srećna. Čim se nešto pretvori u kolotečinu - situacija se pretvorila u Mesec.

Svaka žena bi bila uvek srećna kada bi stalno bila Venera. Ona teži tome da bude i Mesec, ali taj Mesec bi trebalo da ima dobru vezu sa Venerom. Ako je Venera uspavana, ona biva probuđena onda kada se poveže sa nečim tajnom, kada se poveže sa Neptunom. Tada počinje da živi svoj ideal, pa makar on bio samo platonski. Ako su Saturn i Uran dobro postavljeni onda govorimo da ovaj ideal može da se ostvari. Ukoliko postoji Saturn koji je težak, onda osoba samo mašta, a ne može nikako da ostvari ono što hoće, bilo da takva osoba ne postoji ili da između njih postoje velike prepreke. Ukoliko je Venera u lošem aspektu sa Neptunom, tada govorimo da osoba ulazi u tajnu vezu, ali se u njoj i razočara. Prvo se mora razdužiti Saturnu. Saturn je egzaltiran u Vagi i veliki broj brakova upravo postoji sa ciljem da se osoba razduži preko odnosa.
Druga priroda Venere jeste ona koja je Kora - Kora je bila Demetrina ćerka, mlada i naivna. Dok je brala poljsko cveće, ubrala je i narcis. Kada ga je ubrala, pojavio se Had ili Pluton i odveo je u podzemni svet. Danima je Demetra tražila svoju kćer, dok joj Helije nije rekao da je oteo Pluton. Dok je boravila u podzemlju Pluton je Kori ponudio nar, koji je ona pojela i tako ostala obavezana da se uvek mora vraćati u podzemni svet, i ostajati sa njim. Druga kuća upravo predstavlja ono što natus jede, i to je ono što vezuje za zemlju, te je ovo kombinacija po osi Bika i Škorpiona. Pluton je najbogatiji, jer svo zlato i dijamanti pripadaju upravo njemu, a to je slika Venere koja živi sa bogatim mužem, odnosno Venera koja ima aspekat sa Plutonom. Takva Venera je jako strastvena, i na nekom nivou ovo može predstavljati i prostitutku, kada se radi o konjunkciji.
Kada je sa Venera loša sa Saturnom, onda ona samo motri na situaciju da nađe Aresa. Ukoliko Venera ima loš aspekat sa Saturnom a dobar sa Marsom, osoba je udata za starog muškaraca ali ima vatrenu vezu sa mlađim ljubavnikom. Ukoliko je Venera povezana sa Plutonom na loš način, on će dobiti karakteristike Saturna i ona će opet potražiti Marsa. Ukoliko je dobra veza sa Saturnom, to opisuje stabilan brak. Posebno ukoliko strasti nisu naglašene. Ali ako postoji i najmanje strasti, onda će ući u brak ali će se pojaviti neka tajna veza. Venera po svojoj prirodi ne može da voli Saturna jer joj on ne daje čaroliju.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy