Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Sunce

Sunce u kućama natalnog horoskopa

 

U astrologiji Sunce (nije planeta već zvezda, svetlo, luminar) simbolizuje suštinu čovekove ličnosti, njegov duh i volju, njegov ego. Ono u najvećoj meri oslikava kakva je ličnost i koje su njene karakteristike. Sunce će opisati vitalnost, životnu energiju, aktivnost, dostojanstvo, prestiž, snagu, autoritet, društvenu moć, muškost, zrelost, čast, ugled, otmenost, aristokratsko ponašanje, visoku hijerarhiju.

MITOLOGIJA
Helios - Bog svetlosti
Bog svetlosti, Helios, jedan je od najstarijih bogova sa Olimpa. Sin Titana Hiperiona i Titanke Tee (Teje), vodi poreklo od Urana i Gee, sestra mu je Eoja (Zora), brat mu je Okean, dok su njegova deca mnogobrojna i poznata: čarobnica Kirka, Ajet - kralj Kolhide, Pasifaja - žena Minoja i Persej.
U mitologiji Helios je predstavljen kao prelepi muškarac, sa zlatnom kosom okruženom sjajnim zracima, kako prelazi nebeski svod, jureći munjevitom brzinom svojim vatrenim kočijama, koju vuku konji.
Tokom dana Helios  kruži iznad zemlje svojim vatrenim kočijama, ili prelazi iznad Okeana, koristeći pri tome neku vrstu plovećeg sredstva koje je slično peharu. Helios sve vidi, i često je u raznim mitovima predstavIjen kao svedok dobrih i loših vesti.
Faetont je prema brojnim verovanjima bio sin Eoje (Avge) i Kefala, dok je najprihvaćenija bila verzija koja je tvrdila da je bio sin Heliosa i Okeanide Klimene, i da ga je majka odgajila potpuno sama i bez očevog znanja.
Kada je Faetont dostigao odredjenu zrelost obelodanjen je njegov pravi identitet. Tada je, već zreo mladić, zatražio od oca Heliosa, da mu, kao dokaz o priznanju njegovog porekla, dozvoli da vozi njegove kočije. Helios je, u početku to odbio, medjutim mladić je bio uporan i kasnije je pristao, istovremeno dajući svom sinu brojne savete i uputstva. Faetont je sledio uobičajeni put kojim se svakodnevno vozio njegov otac, ali kada je dostigao veću visinu od one koja je bila neophodna, prvo se uplašio same visine, a naročito su ga zastrašili simboli zodijačkog kruga, te je naglo promenio pravac, a potom su se kočije otele njegovoj kontroli – lebdele čas suviše nisko, sa opasnošću da zapale zemlju, a čas suviše visoko uz opasnost da to isto učini i zvezdama. Kako bi ga spasao Zeus ga je oborio gromom i bacio u reku Eridan gde su ga pronašle sestre Heliosade, i sahranile sa svim dužnim počastima koje su se ukazivale mrtvima.

Sunce je centralna tačka na nebu, centar sopstvenog sistema oko kojeg se kreću sve planete i uvek predstavlja nešto što je centralno, centar nečega, i u najpovršnijem i najkonkretnijem značenju i u najdubljem smislu. U najdubljem smislu predstavlja centar naše svesti o sebi - naš ego, a u najbanalnijem predstavlja centar grada, neku glavnu osobu, sve što je glavno i najvažnije Sunce nam daje dan i noć, život jednom rečju, te položaj Sunca u horoskopu ukazuje na važnost te određene oblasti u životu osobe predstavljene bilo znakom, bilo kućom u kojoj se Sunce nalazi. Kada kažemo da je neko Bik, Škorpion, Ribe to znači da se Sunce te osobe nalazi u znaku Bika, Škorpiona, Riba.

Sunce na objektivnom, manifestovanom nivou (u stvarima oko nas) predstavlja oca, oženjenog muškarca, zrelog čoveka, nekoga oko koga se vrti život, neko ko je davalac života, predsednik, direktor, muž u ženskom horoskopu (jedan od pokazatelja), šef ili neko ko je nadređen osobi, autoritet, figure oko kojih se kreću ljudi ili centralni događaji.

Sunce predstavlja dan  - ali i svetlo, centralno svetlo, luster, najvažnije delove predmeta (npr kod automobila Sunce predstavlja volan jer se njime upravlja, bez njega se ne može voziti i nalazi se na najvidnijem mestu.
Na nivou fiziologije Sunce vlada kardiovaskularnim sistemom: srce (centralni i najvažniji organ), jednimokom – obzirom da je jedno od svetala (desno kod muškarca, a kod žene levo), čulo vida... Sunce definiše i vitalnosti, zdravlja, konstitucije.

 

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ~ PORUČITE ODMAH
 SVI ODGOVORI su na samo klik od Vas… 063/222-539

 

Dan u nedelji: nedelja
Materijal: zlato (najvredniji metal)
Boja: narandžasto, zlatno

Simbolika na subjektivnom, psihološkom nivou - ego ili svest o sebi (budna, racionalna svest), budnost (Sunce je dan, a danju smo budni), volja, ponos, hrabrost... Naglašeno Sunce u natalnom horoskopu daje jaku volju, izraženu hrabrost. Ukoliko je prenaglašeno ili slabo može da ukazuje na preterano veliki ego, suludu hrabrost i u fazama povučenost, kukavičluk, slabost, bolest.
Snažno postavljeno Sunce je jedan od faktora koji ukazuju na dug život.
Sunce predstavlja i karakter, temperament, racionalni deo ličnosti, a ukazuje i na način delovanja – način na koji se izražavamo u spoljnom svetu jer Sunce ima potrebu da se izrazi – ono nikad nije nešto što je skriveno, ono je uvek jasno izraženo. Kreativnost sama ide od prirode Sunca – svoju kreativnost izražavamo preko Sunca. Osobe sa slabo izraženim Suncem su i manje kreativne, dok one sa snažnim ukazuju na izuzetno kreativne osobe – glumac na sceni!
Samopouzdanje je osobina Sunca, kao i osećaj za organizaciju
Događaji koje natus (latinski izraz koji označava osobu – onaj koji je rođen) kreira sopstvenom voljom su oni opisani položajem Sunca u znaku, natalnoj kući i aspektima. Osobe sa snažno položenim Suncem u natalnoj kući u zavisnosti od Sunčevog znaka su više u mogućnosti da same kreiraju svoj život, dok su one sa slabim Suncem više pod uplivom sudbine, nesvesnog.
Kroz sam položaj Sunca mi ćemo videti gde je tom čoveku mesto, gde mu je najbolje, gde se on najbolje oseća, gde teži da se ostvari. Negde ćemo po kvalitetu Sunca videti koliko je on zaista ostvaren ili koliko tome samo teži i koliko je uporan u tim nastojanjima da se osvari u nekoj oblasti. Uz malu razliku ćemo tumačiti Sunce u ženskom i Sunce u muškom horoskopu.

 

 

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy