Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Sunce

Aspekti Sunca

 

Sunce u povoljnim aspektima daje energične, preduzimljive, dostojanstvene i autoritativne osobe. Sunce u nepovoljnim aspektima stvara lenje, trome, apatične i despote.

Sunce i Mesec
Povoljni aspekti utiču na povećanje težnje za mirom i razmišljanjem i pojačavaju omiljenost kod suprotnog pola.Veoma im je dobra uticaj na zdravlje, ljubav i prijateljstvo. Pošto Sunce i Mesec predstavljaju velike suprotnosti, ovakvi povoljni aspekti predstavljaju izmirenje dva različita karaktera. Sunce predstavlja aktivnost čoveka i pozitivan agresivni princip, dok je Mesec oličenje povučenosti, negativnosti i samoodbrane, Mesec prestavlja i prošlost i davno stečene navike. Pozitivan položaj ove dve planete stvara jako dobru bazu za pravilno ravijanje karaktera. Od povoljnih aspekata jače deluje trigon, dok svi dobro deluju na zdravu seksualnost i ostvarenje ambicija. Osobe sa ovakvim aspektom Sunca očekuje harmoničan život, sa mnogo prijatelja. Bolje je imati ga u znacima istih grupa.
Nepovoljni aspekti su, zbog vrlo brzog kretanja Meseca, kratkotrajni i manje izraženi. Mogu se čak i pozitivno odraziti na intelekt, iako je ćud ovakvih osoba agresivna i vrlo promenljiva. Često dolazi do povlačenja u sebe, zbog loših iskustava, a zbog svoje, ne mnogo privlačne, prirode. Može doći do duševnih konflikata koji često nisu vidljivi okolini, a neretko i do osećanja neprijatnosti pred osobama suprotnog pola.
Opozicija može prouzrokovati nemiran san ili nesanicu. U mladosti može biti jače izražen loš uticaj na vid i na odnose sa okolinom. Ukoliko su drugi aspekti dobri, ova opozicija može da jača karakter, ali, inače, ona stvara samoljublje i problematičan izbor ciljeva.
Konjukcija je u ovom slučaju negativna, pa sve rečeno o nepovoljnim apektima može da se primeni i na nju. Prava i potpuna konjukcija je retka (pomračenje Meseca), a deluje uvek katastrofalno. Ovaj aspekt po pojedinca ponekad može biti opasan po život, a češće obeležava velike istorijske prevrate i krajeve epoha. Neretko, ovakav položaj Sunca i Meseca može da prouzrokuje teško i nesrećno detinjstvo.

Sunce i Merkur
Izmedju Sunca i Merkura moguća je samo konjukcija, zbog vrlo malog hoda Merkura, koji se nikad ne udaljava od Sunca za više od 30 stepeni. Ukoliko je bliži od 3 stepena, može sagoreti ili izgubiti uticaj, usled veće snage Sunca. Često se tvrdi da konjukcija ove dve planete štetno utiče na intelektualnost, medjutim, više je autora koji tvrde da povoljno deluje na trgovački i literarni smisao. Čista konjukcija daje crtu lukavosti i sposobnosti pretvaranja, pa, ukoliko se stvore povoljni uslovi, utiče na formiranje velikih glumačkih talenata, kao što su Rudolf Valentino, Sara Bernar i Merlin Monro. Merkur Suncu okreće uvek istu stranu tako da se tvrdi da postoji razlika izmedju gornje i donje konjukcije, medjutim to nije sa sigrunošću ispitano i potvrdjeno. U svakom slučaju, bolje je imati Merkur dva do tri stepena dalje od Sunca, jer je tako njegov dobar uticaj više izražen.

Sunce i Venera
Slično kao i u prethodnom slučaju, Venera se od Sunca udalji na maksimalno 48 stepeni, tako da ćemo za ovu priliku uvesti polusekstil i polukvadrat. Njihovi su uticaji slabiji i pri njihovom očitavanju se mora voditi računa da odstupanje nije veće od 3 do 4 stepana. Izuzetak je konjukcija, koja, kao jači aspekt, može imati i malo veća odstupanja.
Konjukcija je dakle, u ovom slučaju, najjači aspekt. Uticaj Venere nije jak na spoljašnje manifestacije ponašanja. Ona je najneobjektivnija planeta, jer deluje na osećajnost, a poznata je činjenica da za hipersenzualne osobe važi neujednačenost manifestacija i reagovanja. U konjukciji sa Suncem, Venera čini čoveka nežnim i taj se uticaj ne manifestuje dobro na seks, ali zato daje jedan prefinjen umetnički duh, lep izgled i često lep ten. Ovaj aspekt nije baš najpovoljniji za brak i ukoliko je Venera loše postavljena sa Saturnom, stvara nezrelu osobu i često emotivnog prevaranta. Ukoliko osoba sa ovim aspektom nije umetnik, Venera svojom hirovitošću ne pomože materijalnom uspehu. Konjukcija povoljno deluje na emotivne doživljaje, sreću, zabave, luksuz i umetnički uspeh. Bez njenog uticaja život bi bio puno suvoparniji, tako da, i pored onog lošeg, što može doneti, ovaj aspek ipak život čini lepšim.
Polusekstil, iako slab, ovaj aspekt, utiče na veselost, društvenost, zabavnost i optimizam.
Polukvadrat. štetnije utiče na žene čineći ih emotivno i seksualno nadraženijima i nestalnima, ali sa naglim izmenama ovakvog stanja, što kod drugih izaziva nepovorenje. Dobro utiče na osećaj za boje i na muzikalnost.

Sunce i Mars
Povoljni aspekti su izuzetno jaki i nedvosmisleni zbog izraženog karaktera obe planete. Daju vrlo jaku erotsku i druševnu energiju, kao i smelost za upuštanje u avanture. Ovakva strastvena i hrabra priroda je i neumoran i oduševljen radnik. Ukoliko je ascendent u vazdušnom znaku ili u znaku Device, njegove aktivnosti i neumornost su usmereni na intelektualni rad, ukoliko se nalazi u vodenom znaku, ima vrlo jasne i čiste ideje i sposobnosti da ih sprovede u delo. U Škorpiji daje pronicljivost, sposobnost da se udje u tudju psihu i često, sklonost okultnom. U svakom slučaju pozitivan aspekt donosi uspeh od dobro planiranih akcija i preduzimljivosti. Za ovu oduševljenu prirodu se može reći da nema nekih izuzetno loših osobina, ali kao mane se javljaju jače lupanje srce i znojenje.
Nepovoljni aspekti deluju češće fizički, za razliku od aspekata sa Venerom. Čine prirodu razdražljivom, nestrpljivom, naglom u odlukama, nepromišljenom i energičnom, ali bez discipline. Osobe sa ovakvim aspektima su uglavno dosta svadljive i tvrdoglave, što ih ponekad može dovesti u životnu opasnost. Povremene velikodušnosti i naklonosti maskiraju ih u izgled oholosti i razmetljivosti što je po njih vrlo štetno. Često pate od groznica, upala i visokog pritiska. Morali bi da budu elastičniji, da svoje aktivnosti bolje organizuju i da vode računa da ne precene svoje mogućnosti, što je česta pojava kod ovih aspekata. Ovaj aspekt se često nalazi kod kriminalaca, naručito kvadrat. Velike impulsivnosti i diktatura emocija, a ne razuma, vodi ih do prestupa. Kod muškaraca ovaj aspekt može dati tiransku prirodu u porodici, pa on nema dosta strpljenja za decu i slabije.
Konjukcija je u ovom slučaju pozitivna, tako da važi isto što i za sekstil i trigon, iako ove osobe povremeno mogu biti izložene opasnosti, zbog loše procene svojih mogućnosti. Konjukcija je uglavnom jako dobra ukoliko nije loše aspektovana nekom drugom jakom planetom.

Sunce i Jupiter
Povoljni aspekti ovde donose bogatstvo, uspeh i visok položaj, mada se malo jače odražavaju na intelektualnost, nego na fizičke manifestacije. Osobe s ovim uticajem su manje upadljive po svojim karakteristikama, a više po svojim delima. Oni su tihi, radni i po svojim intelektualnim sposobnostima su daleko iznad proseka. Priroda im je razumna, plemenita, radoznala i moralna. Imaju vrlo jakih predispozicija za zanimanja kao što su pravo, novinarstvo i sve akcije u vezi sa poljima devet i dvanaest. Imaju upseha u svim finansijskim poslovima, iako svoj uspeh ne grade smelim potezima, već on dolazi sa vremenom i radom. Jači uticaj ima trigon, a u oba slučaja je teže prva polovina života
Nepovoljni aspekti ne umanjuju intelektualnu moć osoba sa ovim uticajem, ali smanjuju njihovu sposobnost da, za svoje dobro, iskoriste ukazane prilike. To ih često dovodi do lakomislenosti, nebrige i neopravdanog optimizma, ali im, medjutim, daruje jednu šarmantnu, mladalačku crtu. Ta crta ponekad naizlazi na loš prijem, jer u odredjenim situacijama, kada se od ovih osoba traže osobine koje se kod njih naslućuju, ona sprečava njihov dovoljan razvoj. Odredjen ugled i učen izgled i pred toga ne izostaju, iako ga često krnje svojom željom da impresioniraju znanjem. Postoje neke opasnosti ovog aspekta, dobrota i pošenje su malo umanjeni, povremeno postoji želja za brzim uspehom i bogaćenjem na konto tudjeg rada, tako da dominira crta koristoljubivosti. Ovo je još više izraženo kada je Saturn loše postavljen prema ovim aspektima. Ove osobe mogu biti lenje, nezadovoljne prosećnošću, pa onda postaju predvodnici koji lažnim obećanjima i obmanama, a iz svog lažnog i neskromnog optimizma, ulvače druge u zablude.
Konjukcija deluje bolje od povoljnih aspekata, mada ne umanjuje loš uticaj negativnih aspekata, ukoliko ih ima. Dosta je slična trigonu i sekstilu, ali ljude čini aktivnijim i slavoljubivijim. Pojačana je sklonost ka filozofiji, literaturi, nauci i politici. Ovaj aspekt može da ima jači materijalni efekat, pogotovo ako se nalazi u dobrom položaju sa Marsom, koji mu pojačava snagu i energičnost.

Sunce i Satrun
Odnos Sunca i Saturna nije najčistiji. Njihove prirode se vrlo razlikuju, a karakteri im se ne dopunjuju, tako da često imaju različite uticaje.
Povoljni aspekti nisu bitno izraženi ni na jadnom planu, u meri u kojoj su biti u prethodnim slučajevima. Može se reći da se ovaj pozitivan uticaj vrlo malo manifestuje. On, istina daje izvesnu čvrstinu i istrajnost, što se može pokazati kao jako dobro, ukoliko postoje dobri aspekti, koji su samo potpomognuti ovima. Pozitivan je utoliko što pomaže dobro zdravlje, dugoročne planove i sprečava nesrećne slučajeve, promošljenim ponašanjem.
Nepovoljni aspekti
Kvadrat je u astrologiji jedan od lošijih aspekata, iako ne nosi udare sudbine i neočekivane preokrete i padove. Ljudi kod kojih je ovaj uticaj jak kao da su obeleženi pečatom sudbine koji nije nemoguće eliminisati, ali nije ni malo lako. Svojim uticajem ovaj aspekt donosi samoću,fanatizam i hronične bolesti. Prouzrokuje tešku mladost, prepunu konflikata sa osem. Očeve greške se nasledjuju i donose mnogo patnje.Moguća je i obrnuta situacija. Prvorodjeni sin može ocu doneti slične neprijatnosti. Moguće su i telesne mane. U mladosti stvara blokadu izražavanja i komuniciranja. Stvara plašljivu osobu. U braku se primećuje razlika u godinama i materijalnom položaju.Kod dece se teže odražava na prvorodjenom. Česte su bolesti kostiju, zastoji sekrecija i sklonosti plućnim bolestima. Osobe pod ovim aspektom mogu lako zapasti u sanatizam.
Opozicija je manje težak aspekt, ali valja pročitati prethodno. Ona ne onemogućava uspeh, ali ga otežava. Do uspeha se stiže jako napornim radom. Dovodi do gubitaka zbog nesporazuma, nedefinisanih situacija i depresija. Usled čestih padova, lakše se podnosi na nižim položajima. Kod visoko obrazovanih osoba ovaj aspekt dovodi do asketizma i filozofskog odnosa prema vlastitom stradanju.
Konjukcija može dovesti do bitnijeg materijalnog uspeha. Iako ovaj aspekt nosi loše osobine, daje izuzetnu snagu i upornost za ostvarenje ciljeva. ljudi s ovim aspektom su vrlo studiozni, štedljivi i oprezni. Ne dozvoljavaju srcu da ih vodi, pa njihovo delo može ponekad nositi jaku crtu opreznosti, zadrtosti i sitničavosti. Uspeh koji postignu je stabilan i dugotrajan, jer do njega dolaze velikim i strpljivim radom. Opasnosti koja nosi su teže hronične bolesti, teškoće za roditelje rodjenog i opasnosti po imanje.

Sunce i Uran
Povoljni aspekti poizvode sve vidove i tipove predvodnika, državnika ili ferormatora. Ove su osobe magnetične, nezavisne i beskompromosne. Svesno ili nesvesno, nameću autoritet drugima, a ovi ih, često svojevoljno, prihvataju za vodje. Ove osobe se često priključuju ideološkim pokretima ili nameću svoje stavove. Vrlo su istrajni i retko manjanju mišljenje, a na druge ostavljaju utisak ljudi koji znaju šta hoće. Odluke su im slažne i dramatične. Sve menjaju u trenu. Stiču uvek nove prijatelje.Uran na ascendentnu je jako povoljan za velike i smele poduhvate.
Nepovoljni aspekti vrlo loše deluju na karakter. Stvaraju tvrdoglave bundžije koje se teško kontrolišu. Ove osobe su često predvodnici negativnih sekti i grupa i vrlo ubedljivo prorovedaju čudne ideje. Neosetljivi su na finese i taktičnost. Podržavaju sve koji ih pomažu, a prema neprijateljima su strašni.Iz sebičnosti i oholosti gaze pred sobom, a kritikom kvare svoje kontakte. Tvrdoglavi su i ne uvidjaju svoje greške, pa naglo i nekontrolisano reaguju. Ponekad ih drugi iz osvete guraju u zablude i greške. Često uspevaju, sve do svoje katastrofe, koju mogu i da predvide, medjtim, laskajući svojoj sujeti, ne uvidaju kritičnost situacije. U ovom aspektu opasnosti prete od saobraćaja i elementarnih nepogoda. Kod žena, ovo je malo ublaženo, iako nervna nadraženosti, koja je česta može dovesti do histeričnih napada. Osobe s ovim aspektom bi više pažnje trebalo da posvete samodisciplini. Ovaj aspekt Nema izraženu zločinačku crtu, a negativnosti su u nepromišljnom odlučivanju. Kvadratura je nešto blaža od opozicije.
Konjukcije je vrlo jaka i uvek donosi svojevoljnosti, protivrečnosti i upornosti, čak i u greškama. Zbog različitih priroda Sunca i Urana, ovaj aspekt je vrlo hirovit i pun neočekivanog. Čest je kod talenovanih ljudi. Nepovoljan je za ekonomiste i trgovce. Dobar je u poslovima umetničke prirode.

Sunce i Neptun
Rodjeni pod uticajem trigona ili sekstila su po pravilu izuzetnih i čudnih osobina. Najčešće su vizionari posebnih stavova, fantastičnih milsi i širokih i univerzalnih ideja. Često su umetnici, filantropi, mistici i okultisti. Ovakav aspekt pomaže kreativnoj misli. Najveći umetnici s ovim aspektima su vrlo često i veoma praktični, sa jakim osećanjem za rad i red, iako je o njima utemeljeno drugačije mišljenje(Dikens, Zola, Tolstoj). Ovakve aspekta često imaju i finansijski geniji. Uglavnom, okultni uticaj ovih aspekata je dobar u poslovima gde se traži maštovitosti i vizionarstvo.Snovi i vizije kod ovih ljudi jako su izraženi kao i dobar osećaj za muziku, pesme, planove i knjiženost. Mogu da se bave i psihologijom.Žene se češće vezuju za intelektualce.
Nepovoljni aspekti utiču na psihu rodjenog veoma intenzivno i neretko od njega stvaraju slabića, koji je često žrtva varalica. Osoba sa ovakvim aspektima narciosoidno veličaju svoje dobre osobine i stvaraju o sebi sliku žrtve obmane. To se neretko pretvara u sliku sveca, koji prosto pomaže drugima da ga varaju, a sam uživa u toj svetačkom ulozi. Potvrdu ove uloge traži u čidima, a čuda u narkomaniji, alkoholizmu i stranim verovanjima, sektama i religijama. Ove osobe su finih i nežnih osećanja.
Konjukcije je vrlo česta kod astrologa. Pojačava zanimanje za oklutno i spiritualizam, ali stvara i poznate umetnike. Najčešće je vrlo izražen osećaj za muziku i pevanje. U ženskom horoskopu neretko znači razvod ili prevaru, dok oca rodjenog zavija u veo misterije. Očeva mladost, zanimanje ili ličnosti su nejasni. Prisutna je velika opasnost od skandala ili krive optužbe. Česta je sklonost narkoticima. Kod višeg tipa pojavljuju se uzvišene misli i ideje. Uspeh ovih ljudi je nematerijalan, ukoliko ne postoji neki jači i stalniji uticaj.

G.L Dammar

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy