Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Sunce

Mitologija o Suncu


Helios je imao zlatnu kosu i krunu od sunčavih zraka. Bio je bistro oko Zevsa, "onaj koji sve vidi i sve čuje". Voleli su ga svi bogovi, ljudi, životinje i biljke. Nije ga voleo jedino Had, bog podzemnog sveta, a i sam je Helije, znajući da nije dobrodošao u podzemno carstvo, izbegavao susret sa njim.

Njegova supruga je bila okeanida Perza, koja je na istoku imala sa njim sina Ejeta, koji je postao kralj u Kolhidi. Na zapadu je imala kćerku Kirku, moćnu čarobnicu sa ostrva Lacija.

Sa Perzinom sestrom Klimenom, Helije je imao sina Fajtona, a sa nimfom Neerom dve kćerke - Featusu i Lampetiju, koje su mu čuvale stada goveda na ostrvu Trinakiji, današnjoj Siciliji. Goveda na ostrvu su brojala sedam stada krava i sedam stada jaganjaca, od kojih svako stado po pedeset komada. Ta stada su bila simbol trista pedeset dana i trista pedeset noći - mesečeva godina je kod Grka imala pedeset nedelja (sedmica) po sedam dana.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy