Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Saturn

Subota *Dan Saturna

Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednom od sedam vidljivih planeta. Oni su savetovali određene aktivnosti i ponašanje koji su odgovarali prirodi planeta koja je povezana sa danom, što je povećavalo šanse za uspeh u planiranim poduhvatima.
U zavisnosti kog dana u nedelji ste rođeni, predstavljate specifične odlike planete koja nosi ime po tom danu. Prema drevnoj tradiciji, dan počinje izlaskom Sunca i traje do idućeg izlaska, a ne do ponoći, kako računamo u modernim vremenima. Zato, ako u vašoj krštenici piše da ste rođeni u Subotu u 04 Am, trebalo da se smatrate bebom rođenom u Petak.

SUBOTA (ENGL. SATURDAY) vladar SATURN (BOG SMRTI I VREMENA)


Ovo je još jedan kritični dan u nedelji, posvećen mrtvima, ali statistički je utvrdjeno i da je ovim danom rodjeno najviše naučnika, filozofa, istraživača i asketa koji imaju ozbiljniji odnos prema životu i poseduju urodjeni osećaj odgovornosti. Osobe rođene Subotom često su preokupirane strahovima i brigama. Subota je pogodna za završavanje starih poslova, ali ne i za otpočinjanje novih, a nepovoljan je dan za venčanja i duga putovanja.
SUBOTA je idealan dan u nedelji za rađanje deteta. Britanske statistike pokazuju da dete rođeno u Subotu ima najveće šanse da postane premijer i uspešan poslovan čovek. Majke ipak preferiraju Utorak ili ostale radne dane kada ima više doktora u bolnici pa je i porođaj sigurniji. Ovaj dan nije dobar za noćnu vožnju, jer najveći broj ljudi pod uticajem alkohola vozi upravo Subotom.
Setite se roditelja, istarijih članova porodice pa ih posetite, jer subotom vlada Saturn, planeta koja nas povezuje sa korenima i poreklom. Poklonite starijima ili siromašnima nešto što im je potrebno. Obiđite planinska mesta ili putujte u planine. Dobar je dan za pomene mrtvima (nije slučajno što se baš subotom kod pravoslavnih vernika obeležavaju Zadušnice). Dobro je i praviti albume, rodoslove i porodične memoare. Ovo je odličan dan za arheologe, rudare, geologe i sve novo i bitno što rade, treba da počinju subotom. Nije dobar dan za početak gradnje kuće, ali je dobar za obnovu starih kuća.

SUBOTA je dan kojim vlada Saturn
Njegovo ime na sanskritu je Shani. Ova planeta koje se mnogi boje je zapravo naš najbolji učitelj. On predstavlja poriv za sigurnošću a izvlači na površinu duboke strahove od života, hladnoće ili melanholije. Deluje sporo, hladno i tamno a pod njegovim uticajem imamo osećaj kao da je vreme stalo. Tako se i osećate - kao da vreme stane kada je neophodno raščistiti sve ono iz prošlosti što vas vuče unazad i koči put napred. Saturn je stari mudrac i donosi ozbiljnost, disciplinu, predanost, strpljenje i istrajnost. Podržava duboka učenja i kroz njega možemo duhovno napredovati.
Subota je dan u kojem sebe trebamo darovati drugima. Dobro je pomoći nekome tko je na neki način ugrožen (bolesni, stari, siromašni, beskućnici i sl.). Subotom možete raditi donacije ako podučavate. Takođe, procese čišćenja obavljajte subotom, bilo da čistite dom ili svoj unutrašnji dom, mesto gdje prebiva duša. Bilo koja vrsta čišćenja je preporučena.
Saturn nas uvodi prema unutra i u meditaciju. Odražava disciplinovani um i volju. Jedan od njegovih najznačajnijih kvaliteta je koncentracija, a koncentracija ili jedno-usmerenost pažnje je put prema meditaciji. Svakako Subotom posvetite dan dužoj meditaciji. Zaboravite na telo i povucite se u svoj mali tajni vrt, malu spilju vaše duše.  Što dublje idete više sreće ćete tamo naći.
Saturn vlada konopljom, što je interesantno s obzirom da je konoplja jedna od najkvalitetnijih biljaka a istovremeno jedna od najozloglašenijih. Od nje možete graditi kuću, izrađivati razne materijale i odeću a za zdravlje su konopljino ulje, brašno i semenke madju najcenjenijim, čak su i kozmetički preparati poput krema, balzama, sapuna i sl. verovatno najbolji. Sve što imate od konoplje upućuje na dugovečnost!
Saturnovo voće je dunja, povrće blitva a žitarice ječam. Izaberite nešto od toga za danas i tako ćete lako zadovoljiti Saturna. Drugo bilje kojim Saturn vlada su bršljan, čempres, vrba, bunika, šafran i različak.
Saturnov zaštitnik je Gospodin Vishnu, onaj koji održava, uspostavlja vrlinu i koji je na samom vrhu hijerarhije Univerzuma. Napravite malu i lepu posvetu Vishni danas, prinesite mu cvet, plod ili posvetite hranu. On će vas blagosloviti vrlinama koje u nama razvijaju sreću, moral, čistoću i duhovnost. Zaštitiće vas od negativnosti, posebno vaših prošlih postupaka.

Saturnove boje su tamno plava, ljubičasta i crna. On vlada kostima i zubima. Povezuje nas sa elementom zemlje u nama pa je dobar dan i za boravak u prirodi, ili šetnju gradskim parkom. Deo dana provedite u tišini (mauna), duhovnom proučavanju, razmišljanju o dugoročnim planovima i donošenju nekih važnih životnih odluka. Kroz jednostavan čin tihovanja energija je sačuvana a Božanske kvaliteti se razvijaju. Tišina opušta i obnavlja a mnogi unutarnji odgovori se razotkrivaju i razbistravaju um.

 

Ukoliko je SATURN u vašem natalnom horoskopu u malefičnim aspektima SUBOTOM POSTITE I KORISTITE KOREKTIVNU TEHNIKU RADA SA SATURNOVIM LAVIRINTOM (Odlomak iz knjige "Lavirinti", AP Kezele)

Saturnov lavirint – Labirint Života i Smrt
Element: Zemlja
Boja: crna, tamno plava, plava
Smer: Zapad
Prirodni oblik: receptivni, tri spoljne staze, središnja spirala, tri unutrašnje staze i središte

Deluje na: duhovnost, tugu, pouzdanost, trajnost, dugovečnost, smrt, starost, gubitak, ograničenja, težak rad, odvojenost, sporost, hronične bolesti, stvari iz zemlje (rude) i nekretnine (zemlja, ne građevine)

Receptivni oblik potiče: ustrajnost, uslužnost, jednostavnost, skromnost,  izdržljivost, vernost i dubinu

Ekspresivni oblik uklanja: niskost, sebičnost, bezosećanost, sitničavost, glupost, tupost, lenjost, neodgovornost, bezobzirnost, nepoštenje, zlobu, hladnokrvnost i izopačenost

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy