Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Saturn

Fotografije Saturna i Titana

Letelica američke svemirske agencije "Kasini" snimila je nove fotografije Saturna i njegovog najvećeg meseca Titana, pokazujući njihove spektakularne boje i promenu godišnjih doba, prenela je NASA.

Džinovski mesec ispred džinovske planete

Na jednoj od fotografija vidi se promena nijansi na Saturnovoj severnoj i južnoj hemisferi, tokom menjanja godišnjih doba na ovoj, drugoj po veličini planeti Sunčevog sistema.

Saturnov prsten ispred Titana

Kada je "Kasini" pre osam godini stigao do Saturna, severna, tada zimska hemisfera planete bila je azurno plava. Sada, kako se zima primiče južnoj hemisferi, a leto severnoj, šema boja se menja. Tako plava boja iščezava sa severne i pojavljuje se na južnoj hemisferi.

Nedavno formirani južni polarni vrtlog u Titanovoj atmosferi

Na drugoj fotografiji vidi se novootkriveni južni polarni vrtlog u Titanovoj atmosferi. "Kasinijeve" kamere snimile su 27. marta koncentraciju žućkaste izmaglice u odvojenom sloju magle na južnom polu meseca.

Noćna strana Titana

Letelica je zabeležila i gomilanje oblaka oko južnog pola još 22. maja. Nakon prolaska pored Titana 27. juna, "Kasini" je poslao fotografiju vrtloga koji se okreće brže od satelitovog rotacionog perioda. Ove četiri objavljene fotografije nastale su u maju, junu i julu ove godine, navela je NASA.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy