Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Mesec

Mitologija o Mesecu

Drevni Egipat ~ Thoth, Isis
Irski Kelti ~ Bridgit
Rimska mitologija ~ Boginja lova, Diana
Grčka mitologija ~ Artemida, zaštitnica strelaca
Drevna Kina ~ Shing-Moo
Drevni Vavilon ~ Sinn
Sumerija ~ Lilith, Nanu
Irska ~ Danu

U Rimskoj mitologiji Diana jeste kćer Jupitera i Latone, sestra bliznakinja Apolona. Boginja je lova i dovodi se u vezu sa svim divljim životinjama i šumovitim predelima, zaštitinica je devičanstva i čistote. Hvaljena zbog snage, atletske gracioznosti, njena je čednost bila sveta, zato je ni jedan muškarac nije smeo videti dok se kupa, što je činila često baš u doba punog Meseca. Brojna su predanja o posledicama koje su podneli smrtnici iznenadivši je tokom njenih ponoćnih kupanja.

U Helenskog mitologiji nalazimo je pod imenom Selena - boginja Meseca, kći Hiperiona i Teje, sestra Helija i Eoje [boginja Zore]. Svake se noći nebom penje mirna i veličanstvena, u dugoj beloj haljini sa mesečevim srpom na velu koji joj je na glavi obasjavajući zaspalu Zemlju svojim srebrnim zracima. Zaljubivši se u prelepog Endymiona zavela ga je dok se odmarao u pećini sa stadom i kako je njena ljubav bila veoma snažna odlučila je da moli Zevsa da njen ljubljeni sam izabere svoju sudbinu. Zevs je udovoljio njihovim molbama da pastir nikada ne ostari već zauvek sniva večni san. Zato se svake noći nakon obilaska nebeskog svoda spušta Selena u duboku pećinu planine Latme, u Kariji, gde leži utonuo u večni san prekrasni Endymion. Ona se naginje nad njim, miluje ga i šapuće mu nežne ljubavne reči ali je on ne čuje. Zato je tako tužna Selena i tužna je svetlost koju na Zemlju prosipa.

[Endymion je prema grčkoj mitologiji prelepi pastir, a prema nekim predanjima i kralj lovaca ili karijski bog sna.

 

 

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy