Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Mesec

Mesec

Može biti omiljen kao Venera ali je manje sretan od nje, jer je previše zavistan - kao žena od muža, promenjivog raspoloženja. Opisuje podsvest, način na koji volimo, našu dušu, emotivni život, instinkte. Polje gde se nalazi Mesec opisuje oblast kojoj se prepuštamo bez rezerve, nas u doba kada smo bili bebe, kao i naše bebe, zatim majku i baku, opis žene u muškom horoskopu. Majka horoskopa, supruga Sunca, ona brine i služi, voli majčinskom ljubavlju.
Kroz jedan zodijački znak se kreće 28 dana (Mesečev ciklus) a njegov astrološki simbol je Mesec u prvoj četvrtini.

Mesec je poslednji u nizu tela na nebu, posmatrajući od Plutona, budući da je najbliži Zemlji jer se sve preživljeno prenosi konačno u njega. On predstavlja lična vrata za kontakt sa svetom. On je tačka koja drži život, sam početak i sam kraj, tačka prelaska iz jednog sveta u drugi svet, prvi udisaj, tren kada čovek uđe u ovaj svet, kao i poslednji izdisaj. To je upravo čovekova duša, tačka dodira dva sveta. U Mesecu svi ostali uplivi moraju da žive, ne može postojati niti jedan upliv između drugih planeta koji nije izražen u formi Meseca, jer su to vrata kroz koja će proći svaki uticaj koji negde ide.
Mesec kao poslednji u nizu i najbliži Zemlji predstavlja najznačajniji, najljudskiji momenat. Upravo vrh 4. kuće predstavlja uvek prvi trenutak dolaska na Zemlju, kao i poslednji trenutak - što je isto vrh 4. kuće - kada napravi čitav krug čovek odlazi u svet duša. Sve što se računa na kraju je kako se čovek osećao, koliko je bio sretan, šta je ono što nosi u sebi, kakva je ta forma odnosa koji su u njemu ostali.
Stoga, kada je Mesec u pitanju posebno obraćamo pažnju na stepen na kome se nalazi, na fiksnu zvezdu koja je eventualno tu, na sve aspekte koje obrazuje, jer je to od svih ostalih stvari primarni momenat.

Ukoliko imamo osobu koja u natalnom horoskopu ima težu aspekturu dve dalje planete (naprimer Saturna i Urana), ali one ni na koji način nisu povezane sa Mesecom, bilo pozicijom ili dispozicijom, one će biti mnogo dalje od onoga što će osoba doživljavati. Predstavljaće samo dalje okolnosti, ali je neće lično pogoditi. Ukoliko je u natalnoj karti Saturn u kvadratu sa Uranom, što je generacijski aspekat, on može ukazati na probleme društva u kome se živi i veoma široke okolnosti, ali koliko se to tiče samog natusa videće se kroz povezanost Meseca sa tom aspekturom. Mesec ima veze ukoliko su te planete u aspektu sa njim, u znaku Raka, u 4. kući ili je dispozitor bilo koje od te dve planete, koji sad nosi energiju tog kvadrata, otišao u znak Raka, 4. kuću, aspektuje Mesec ili vladara 4. kuće. Svaka od tih stvari povezuje ga sa njegovim Mesecom samo onoliko koliko je to u vezi sa njegovom serijom 4. Ako natusa ovo ni na koji način ne povezuje, ovo treba posmatrati kao jednu vrlo daleku stvar, koja osobu neće dodirnuti lično. Važnost nečega što natus metaboliše i doživljava vidi se kroz to koliko je to povezano sa osetljivim tačkama - Mesec, 4. kuća, vladar 4. kuće ili znak Raka - to su četiri faktora kroz koja vidimo osetljive tačke. Potrebno je analizirati koliko je svaka od te četiri tačke pojedinačno (Mesec, 4. polje, vladar 4. polja, znak Raka i Mesec), povezana sa ostalim planetama. One mogu biti povezani i preko dispozitora, na šta je potrebno posebno obratiti pažnju, jer to govori koliko je to osobi daleko. Ali kada jednom shvatimo ovaj sistem funkcionisanja, onda je jasno da osobu dodiruju samo događaji koji prođu kroz vrata - što je Mesec - ne samo njegov položaj u natalnoj karti već i 4. kuću, vladara 4, znak Raka i vladare 4. polja ili Meseca. To su stvari koje se natusu događaju i koje treba uzeti u obzir pri razmatranju horoskopa, jer je to veoma lično. Prednost ćemo dati onim aspektima koji su jači – aplikacioni, dok su separacioni slabiji. Ono što je ostalo kao trag duše je sadržano u Mesecu, svaka ta stvar je zapisana u duši i to je taj faktor koji se ponovo doživljava. Sve kroz čega osoba svakodnevno prolazi je samo nečije sećanje, iskustvo o prošlosti. I svako jako iskustvo koje natus proživi ostaje u njemu zapamćeno, u sećanju, i po inerciji sve ga ponovo vodi u to. Na to ga obavezuje njegova genetika i poreklo.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy