Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Mesec

Karmički zadaci

Ona planeta ka kojoj se Mesec najpre približava i sa kojom će prvo napraviti konjunkciju opisuje zadatak natusa u ovoj inkarnaciji. Da li osobu očekuje karmički ispit, ili pak ostvarenje misije, reći će nam aspekt dotične planete, kao i stanje njenog dispozitora. Što su aspekti povoljniji, to je osoba biiže svojoj misiji, odnosno veća je verovatnoća da će u ovom životu ostvariti viši cilj. Važna je i kuća horoskopa u kojoj će se desiti konjunkcija, kao i znak. Kretanje Meseca opisuje potrebu duše da evoluira kroz simboliku planete na koju nailazi.

karmički zadatakKada je Sunce prva planeta sa kojom će Mesec obrazovati konjunkciju
to podržava osobu u nameri da u ovom životu postane lider (ako je Sunce dobro postavljeno). Natusu je dato da organizuje ljude i da bude „svetlo" drugim ljudima. Tako bi trebalo da se nađe na čelu neke velike firme, a možda i na čelu države.
Ako Sunce trpi aflikcije, onda osoba u ovom životu treba da položi neki težak „ispit". Njen osnovni zadatak je da prevaziđe sopstveni ego. Mora da pronađe kanal kroz koji će uspeti da se izrazi preko drugih, jer će upravo tako rešiti svoj ego problem, pronalazeći postepeno širu realnost sebe - kroz druge! Osoba treba da dozvoli nekom drugom da vodi glavnu reč. Sve dok čovek ne pronađe centar u sebi, sve dok se ponaša nadmeno i nametljivo, upadaće u sukobe sa svakim ko po definiciji predstavija autoritet (otac, direktor ili muž u ženskom horoskopu).

Kada je Merkur prva planeta sa kojom će Mesec obrazovati konjunkciju
Glavni zadatak osobe u ovom životu je razvijanje verbalne sposobnosti. Njen osnovni zadatak u ovom životu treba da bude pisanje, držanje govora, plasiranje informacija od šireg društvenog značaja, učenje stranih jezika... 
Verovatno će se u jednom periodu života osoba naći na odgovornom položaju, kada će trebati da donese neku bitnu odluku. Stoga treba da vodi računa o tome kakva dokumenta potpisuje.
Ukoliko Merkur ima trigone i sekstile, ukoliko je sa druge strane u blizini benefika (Venera ili Jupiter), to će čovek biti sposobniji da spontano pravi pravilne izbore. Njegove reči će biti blage, umirujuće, promišljene i primerene datoj situaciji. 
Međutim, aflikovani Merkur stvara osobi poteškoće u izražavanju, nekada donosi preterane brige (ako je u celu kombinaciju umešan Saturn), drugi put osobu čini naglom ili nervoznom (ako su u igri Mars ili Uran), a ponekad daje sklonost ka izmišljanju ili laganju (ako postoji kvadrat ili opozicija sa Neptunom). U svakom slučaju, osobi predstoji važna životna lekcija koju mora da savlada da bi duša evolutivno napredovala. U zavisnosti od prirode planete sa kojom je Merkur u lošem aspektu natus mora biti spreman na određenu žrtvu. Saturn uvek zahteva posebno odricanje, tišinu, meditaciju i odmor.
Loš Merkur može biti veoma neprijatan u objektivnoj ravni. Obično daje problematičan odnos sa rođacima, saobraćajne nezgode, kvarove komunikacione opreme, bolesti pluća ili mozga, ugrožene reflekse, otežano kretanje, govornu manu... Dok osoba ne položi svoj karmički test izgledaće kao da neko drugi govori kroz nju, kao da uopšte ne zna šta radi ili šta priča.

Kada je Venera prva planeta sa kojom će Mesec obrazovati konjunkciju
predstavlja pravi blagoslov ako je sama Venera dobro postavljena, ako je njen dispozitor u znaku koji mu daje dostojanstvo i ako nema aflikcija. Kada boginja ljubavi, lepote i plodnosti opisuje sadašnju svrhu, onda osoba ima razloga da se raduje. Natusu je obezbeđena glavna rola u ljubavnom filmu koji će trajati dobar deo njegovog života.
Pošto duša teži uzdizanju estetskih vrednosti na viši nivo, ona u sebi nosi i umetnički talenat.
Ako je Venera isprljana lošim aspektima, onda osoba treba da se uhvati u koštac sa rešavanjem težih emotivnih problema, treba vrlo pažljivo da bira partnere, mora da posveti više pažnje održavanju braka ili, u ženskoj mapi, razvijanju materinstva.
Loš odnos između Venere i Jupitera osobu savetuje da ne treba ni u čemu da preteruje. Saturnova pretnja sastoji se u tome da natus lako može da izgubi ono do čega mu je najviše stalo ako se drzne i uzme više nego što mu uistinu pripada. Aflikcije koje dolaze od Urana donose iskustvo razvoda ili nekog haosa. Tada osoba mora da postane budna i kada prepozna opasnost da pokaže veliku fleksibilnost. 
Ključna reč je prihvatanje. Šta god da se nađe ispred osobe, ona mora da pronađe makar jedan detalj koji je lep. Mora da pronađe svoju Veneru, makar se ona skrivala i na smetlištu.
Natus sa ugroženom Venerom treba da nauči da se raduje malim stvarima. Kada počne da uživa u sitnicama, svakim danom bivaće bliže ispunjenju svoje misije.

Kada je Mars prva planeta sa kojom će Mesec obrazovati konjunkciju
to ukazuje da u ovom životu osobi tek predstoji jačanje muških principa: hrabrosti, snage, inicijative, probojnosti... Treba ići putem ispravne akcije. Bilo bi vrlo poželjno da natus ovlada borilačkim veštinama. Sa povoljno postavljenim Marsom, koji ima jako osnovno dostojanstvo (u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu), ili jako slučajno dostojanstvo, čoveku je data mogućnost da postane vrhunski sportista. Osoba će na najplemenitiji način upotrebiti muški princip kada zna da može da uradi sve, a u stvari ne mora da učini ništa. Jak Mars predstavlja odliku pravog junaka.
Ukoliko astrolog proceni da ova planeta deluje malefično, to zapravo znači da natus iskušava opasne situacije koje su proizvod njegove nesvesne mržnje. U tom slučaju osoba često dolazi u kontakt sa kriminalcima i, uopšte, sa neugodnim ljudima. Ako postoji i neka potvrda na osnovu 3. kuće, koja stvara problematičan mentalni sklop, onda je vrlo verovatno da će osoba i sama zakoračiti u svet negativaca. 
Osnovni model ponašanja u ovom životu trebalo bi da bude uvek izbalansirano trošenje energije. Samo tako se može položiti ispit.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy