Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Mesec

Karmička sećanja

karmička sećanjaPre nego što predjemo na detaljno čitanje karmičkih priča ispričanih jezikom planeta sa kojima je Mesec poslednji put kontaktirao preko konjunkcije, moramo skrenuti pažnju na uticaj Mesečevih faza. Nije isto kad Mesec raste, odnosno kad je u fazi „udaha" i kad opada, što je faza „izdaha". Udah je uvek povoljan za započinjanje novih stvari, naročito onih za koje bismo voleli da se lepo razvijaju i jednoga dana urode plodom. Faza izdaha takođe ima svoj smisao. Tada mora nešto da se završi; to je vreme žetve. Priroda nam kroz četvrtu Mesečevu fazu daje znak da je to poslednja šansa da uradimo nešto pre nego što se dovrši ciklus. 
Iz ugla karmičke astrologije, posebno je važno obratiri pažnju na planetu sa kojom je Mesec obrazovao poslednju konjunkciju posmatrano iz natalnog horoskopa. Ta planeta može biti u stvarnoj konjunkciji (separacionoj u tom slućaju) sa Mesecom ili u istom znaku u kome se nalazi Mesec (samo na nižem stepenu), ili uopšte ne mora biti ni u istom znaku u kome se nalazi Mesec, već je dovoljno da samo bude poslednja planeta iza Meseca, odnosno poslednja planeta sa kojom je on obrazovao konjunkciju. Ta planeta svojim položajem u znaku, kući i aspektu opisuje poslednju inkarnaciju koja je prethodila ovom životu.

Kada je Sunce poslednja planeta sa kojomje mesec obrazovao konjunkciju 
to ukazuje da je duša u prethodnom životu započela jedan novi ciklus u kome je usvojila savršenije standarde. Moguće je takođe da se radi o mladoj duši, sa relativno malo iskustava. Natus je u prošlom životu bio muškarac, ili je imao neki važan događaj sa nekim muškarcem. Ako Sunce ima povoljne aspekte, onda je osoba verovatno bila na položaju, dok problemi sa autoritetom idu uz aflikcije Sunca. Dalju potvrdu ćemo tražiti iz serije 12. Obavezno moramo razmotriti i Sunčevog dispozitora, koji opisuje plod koji je nastao iz spoja Meseca i Sunca.

Kada je Merkur poslednja planeta sa kojom je Mesec obrazovao konjunkciju
tada imamo opis nekog zanimljivog prošloživotnog iskustva koje je osoba stekla u mladosti. U nekim slučajevima je moguće da osoba tada nije ni doživela poznije doba (što ćemo potvrditi u slučaju lošeg položaja Merkura, a proverićemo i preko 12. kuće - koja direktno govori o prethodnoj inkarnaciji). Izuzetak od ovog pravila imamo kada Saturn obrazuje trigon ili sekstil prema Merkuru, što je svakako produžilo životni vek.
Međutim, ako Merkur gradi kvadrat ili opoziciju sa Plutonom, onda je to markantan znak nasilnog kraja u ranijem životnom dobu. U svakom slučaju, kakvi god da su aspekti Merkura u natalnoj karti, natusu se i danas pod određenim tranzitima ili progresijama vraćaju neka sećanja na prošli život. Ukoliko je Merkur dobro položen, onda se njegov nekadašnji povoljan upliv oseća i u ovoj inkarnaciji, jer Mesec prenosi svetlost inteligencije i nepristrasnosti. I sada duša razmišlja na isti način, ili je okupiraju slične teme kojima se bavila nekada. Odnos sa bratom ili sestrom je mnogo intenzivniji, bez obzira da li se vole ili mrze. Karmička veza među njima je svakako snažna.

Kada je Venera poslednja planeta sa kojom je Mesec obrazovao konjunkciju
čitava slika prošlosti odiše ljubavlju i zanosom jer se u sećanju ove Duše još uvek prepoznaju tragovi nekadašnjeg uživanja - bila je to jedna od poželjnijih inkarnacija. Uranjanjem u sliku ove Venere, u njen znak, kuću, stepen, aspekte i dispozitora, videćemo obrise devojke koja je u prošlom životu plenila svojom lepotom. Naravno, više detalja možemo dobiti uključujući i 12. kuću. Ako je još Venera u ženskom znaku i ako se u natalu zadržao fin odnos sa Mesecom, onda je priča još nežnija. Ukoliko prepoznamo i Neptunovu čaroliju (preko dobrog aspekta sa Venerom), onda slobodno možemo zamišljati ideal ženske zavodljivosti i čulnosti. Kada se vera poveže sa ljubavlju, to znači da smo na domak bezuslovnoj ljubavi. To je naročito izraženo ako su u pitanju vodeni znaci.
Loš aspekt između Venere i Nepturna ukazuje na to da je osoba nekada lagala, da je bila neverna (ako je Venera u ženskom znaku), ili da se očajnički zaljubljivala u pogrešne osobe, pa je zbog toga patila.

Kada je Mars poslednja planeta sa kojom je Mesec obrazovao konjunkciju
to najčešće ukazuje na borbe, ratove, fizičke povrede, ubistva i prejake strasti koje su harale ovom Dušom. Nešto od toga obeležilo je prošli život. Ono što je Duša trebalo tada da nauči jeste upravljanje muškim principom. Prirodno je da joj je to bilo lakše ukoliko je bila u telu muškarca. U onoj meri u kojoj je Mars sada snažan u horoskopu, osoba je naučila da istovremeno bude potpuno snažna i veoma suptilna. Upravo iz te dualnosti nastaje moćna seksualna energija, koja je opet osnovni životni pokretač. Muškarac koji je razvio svog Marsa u prošloj inkarnaciji preneo je jaku energiju kojom može sada da menja stvari.
Ukoliko ova planeta nije dobro postavljena, onda natus duboko u sebi krije nesigurnost i neprijateljstvo. Tolika mržnja nekada rezultira eksplozijom besa, fizičkim obračunima i, naravno, povredama, posebno ukoliko je Mars u ženskim znacima, koji više ukazuju na ono što se nama dešava nego na ono što smo mi sami u stanju da svesno proizvedemo (što je, s druge strane, osobina muških znakova). Može zvučati paradoksalno, ali stoji da neki agresivni muškarac koji teroriše sve oko sebe u stvari više liči na ženu! To je samo zato što nije dovoljno razvio muškarca u sebi, jer nije naučio kako da vlada energijom u sebi, već ona vlada njime. U jednom trenutku njegovo najubitačnije „oružje" okreće se protiv njega samog.
U ovom slučaju bi vredelo pokušati bar u sadašnjem životu nadoknaditi propuštene lekcije - što nije jednostavan zadatak, budući da Mars upravlja nesvesnim delom postojanja i stoga mu nije lako prići.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy