Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Mesec

Mesec

Mesec je simbol žene, senzibilan je i promenljiv, slabe volje pa odaje utisak da se može svakome i svemu prilagoditi sa lakoćom. Međutim, on se menja (Mesečeve mene) pa će nestati kada pomislite da ste ga uhvatili. Praktičan je i sposoban, regenerativan, omogućava produžetak života.
Mesec je noćna dobroćudna planeta [benefik] i rođene pod svojim uticajem daruje dobrim pamćenjem [neretko zlopamtila] i željom za promenom, lakomoslenošću. Ljudi rođeni u znaku Raka su izrazito okruglog lica, krupnih očiju, smernog i često tužnjikavog pogleda, izuzetno su omiljeni u društvu.

Last Updated on Tuesday, 19 October 2010 11:40

Hits: 3790

Astronomske činjenice

Mesec nije ni zvezda ni planeta. Zemljin je pratilac a zbog svojih značajnih prividnih dimenzija i svetlosti kojom nas obasjava, nakon Sunca za nas najupadljivije nebesko telo.

Last Updated on Tuesday, 19 October 2010 11:41

Hits: 2862

Mitologija o Mesecu

Mesečeva predanja predstavljaju izuzetno kompleksnu celinu. Sve razvijene kulture, od kolevke civilizacije Mesopotamije pa sve do Grka i Rimljana imale su svoje ime i nezavisni identitet za Mesec, božanstvo koje predstavlja ženu. U Rimskoj mitologiji Diana jeste kćer Jupitera i Latone, sestra bliznakinja Apolona. Boginja je lova i dovodi se u vezu sa svim divljim životinjama i šumovitim predelima, zaštitinica je devičanstva i čistote. 

Last Updated on Friday, 04 September 2015 05:23

Hits: 4549

Mesec u aspektima

Mesec i Sunce u lošem aspektu daju nedostatak energije, osećaj nevoljenosti, potrebno je da ova osoba jasno zna šta želi i da to lagano stvara ulaganjem sopstvene energije. 
Primarni uticaj na Mesec opisaće aspekti koje on prima od planeta do Saturna, ali možemo pogledati i aspekte sa Uranom, Neptunom i Plutonom...

Last Updated on Tuesday, 22 November 2011 09:46

Hits: 2182

Lunarne stanice

lunarne staniceDobro je poznato da je od izuzetnog značaja u natalnoj karti polozaj Meseca, on određuje osnovu naseg bića, podlogu na koju se sve drugo oslanja i od čega je satkano. Dok je Sunce sustina ega, individualnosti, volje, vitalnosti, stabilnosti, zrelosti. Mesec simbolizuje podsvesno i instiktivno u nama, emocionalne reakcije na spoljne nadrazaje, neznost, romantičnost, sazaljenje i prastanje, brige i strahove koji su duboko prisutni u nama. Jos drevni astrolozi su zbog navedene vaznosti Mesec postavili rame uz rame sa Suncem.
3. Lunarna Stanica
(25°42'53" Ovna - 8°34'18" Bika)
Sami odlučujete o stvarima u svom zivotu. Tako bar mislite i trudite se to i drugi vide. Međutim, vase misli jesu nezavisne, ali vas na delu ograničavaju mnoge stvari. Zelite da i drugima oko vas bude dobro kao i vama, pa se zato odričete mnogo čega. Ipak, vi ste zrela osoba, koja ipak na sopstvenu sudbinu ima najvise uticaja. Drzite se utabanih staza, verujete u ovozemaljske vrednosti i znate da uzivate u zivotu.

Last Updated on Wednesday, 03 May 2017 06:39

Hits: 6801

Mesečev planer

mesec u faziPlanirajte svoje aktivnosti u skladu sa kretanjem Meseca.
Elementi
Kada je Mesec u VATRENIM znacima Ovan, Lav, Strelac pojačan je osećaj entuzijazma i dobre vitalnosti, postoji potreba da se bude aktivan i želja da se započne nešto novo.
Kada je Mesec u ZEMLJANIM znacima Bik, Devica, Jarac odličan je period za poslovne aktivnosti, ostvarenje zadataka koji zahtevaju praktičan pristup, i bavljenje detaljima.
Kada je Mesec u VAZDUŠNIM znacima Blizanci, Vaga i Vodolija, osećate se puni novih ideja jaka je potreba za komunikacijom sa drugima, i želja da se izađe u šetnju ili kraće putovanje.
Kada je Mesec u VODENIM znacima Rak, Škorpion, Ribe naglašen je osećaj emotivnosti, osetljivosti intuitivnosti i maštovitosti. Odličan je period za kreativne poduhvate, ali ga možete iskoristiti i ukoliko želite da sa nekim podelite svoja osećanja, opustite se i negujete nekoga, ili se pozabavite negom sopstvenog tela ili duha.

Last Updated on Friday, 27 May 2011 07:46

Hits: 5218

Aspekti Meseca u uporednom horoskopu

MO 0 VE
plima emocija, začeće zbog nepažnje, bujna i slatka Ijubljenja, gube tlo, duševno apsorbiran, žena se ne zna oprijeti, mužu slobodna vrata. Recipročno znači presretni brak. Ma koji dobar aspekt, vuče ženu u brak. 120 su zapaženi u javnosti zbog sklada, život kao muzika, eros sreće, posebno djevojci i ženi. 90 kod rm želja mijenjati ljubavnice; težak spoj jer jedan ne želi dovoljno: Ijubavna igra jednog zamara. Neželjeno začeće sve pokvari; u krevetu odnosi nečisti, nekad i zaraze. Uz druge loše aspekte dosada do bljutavosti, a sa lošim UR, MA, raskidi uz iznašanje prljavog veša na sudu. Materijali za kundurice.

Last Updated on Saturday, 02 July 2011 18:05

Hits: 1243

Mesečeve mene u karmičkoj astrologiji

mesečeve mene

U klasičnoj astrologiji Mesec predstavlja sećanja i instinkte koji potiču iz podsvesnih uspomena iz prohujalih dana. Njegov položaj u znaku je ključ za razumevanje načina na koji nesvesni um biva preoblikovan u ovom životu od strane Sunca.  Zodijački položaj Meseca predstavlja početnu zbrku automatskih reakcija koje treba sublimirati i profiniti u ovoj inkarnaciji. Sinodičke faze vezane za dvadesetdevetodnevni solarno-lunarni ciklus, i ciklus od jedanaest godina vezan za Mesečeve Čvorove, pokazuju kako jedinka može preoblikovati sirovi materijal iz prošlosti (Mesec) u skladu sa svrhom sadašnjeg utelovljenja (Sunce).

Last Updated on Saturday, 02 July 2011 18:04

Hits: 2848

Karmička sećanja

karmicka secanjaIz ugla karmičke astrologije, posebno je važno obratiri pažnju na planetu sa kojom je Mesec obrazovao poslednju konjunkciju posmatrano iz natalnog horoskopa. Ta planeta može biti u stvarnoj konjunkciji (separacionoj u tom slućaju) sa Mesecom ili u istom znaku u kome se nalazi Mesec (samo na nižem stepenu), ili uopšte ne mora biti ni u istom znaku u kome se nalazi Mesec, već je dovoljno da samo bude poslednja planeta iza Meseca, odnosno poslednja planeta sa kojom je on obrazovao konjunkciju. Ta planeta svojim položajem u znaku, kući i aspektu opisuje poslednju inkarnaciju koja je prethodila ovom životu.

Last Updated on Tuesday, 22 November 2011 09:45

Hits: 4553

Karmički zadaci

karmički zadatak

Planeta ka kojoj se Mesec najpre približava i sa kojom će prvo napraviti konjunkciju opisuje zadatak natusa u ovoj inkarnaciji. Da li osobu očekuje karmički ispit, ili pak ostvarenje misije, reći će nam aspekt dotične planete, kao i stanje njenog dispozitora. Što su aspekti povoljniji, to je osoba biiže svojoj misiji, odnosno veća je verovatnoća da će u ovom životu ostvariti viši cilj. Važna je i kuća horoskopa u kojoj će se desiti konjunkcija, kao i znak. Kretanje Meseca opisuje potrebu duše da evoluira kroz simboliku planete na koju nailazi.

Last Updated on Tuesday, 22 November 2011 09:45

Hits: 5805

Zemlja je imala dva Meseca

Zemlja je nekad davno, pored našeg Meseca, imala i drugi, mali satelit, koji je nestao u sporom sudaru sa svojim "bratom", smatraju naučnici.
Oni ukazuju da u ovom sudaru možda leži tajna misterioznih planina na tamnoj strani našeg Meseca i smatraju da je relativna sporost takozvanog "velikog sudara" bila krucijalna u nabacivanju materijala na drugu stranu lunarne hemisfere.

Last Updated on Tuesday, 22 November 2011 09:44

Hits: 5078

Mjesec u znacima *Sljedbenik

Celestial Moon Ornament (Round)On je varka, simbol nestalnosti, boli, mraka, tlapnji, zazora depresije, obožava broj 2, 7, 12 i 18, a slaže se s brojevima 4, 6 i 14. On ej goli kamen, opljačkana strana Velebita, njega zapravo nema on je tat, lopov, kradljivec, on je niškoristi, samo odražava stanje okoline. Ako je lijepo krasno sunčano topl i bez vage, on to odražava, i čovjek bi pomislio gledaj ti ovoga mjeseca kako se uspravio, ali kad je noć, kada su kiše, grmljavine i munje kapa mu se nakrivi, njega nema posrće, pada, ljulja se.

Last Updated on Tuesday, 22 November 2011 09:48

Hits: 8087

Mesečeve faze

meseceve meneKoncept Mesečevih mena temelji se na četvorostrukoj podeli: nagon, osećanje, razum i opažanje (instinkt, emocija, intelekt i percepcija), kao što je to određeno kod Karla Junga u četiri funkcije: opažanje, osećanje, mišljenje i intuitivno uviđanje; ili kod Maks-Lusčera u četiri boje ličnosti: crvena, zelena, žuta i plava. Jedna zanimljiva paralela pojavljuje se kada se Mesečeve mene porede sa jungovskom psihologijom. Jung prvo određuje dva tipa, s obzirom na stavove: ekstrovertni i introvertni. Koncept Mesečevih mena takođe prvo određuje dvojaku podelu: primarni i antitetičan (osnovni i suprotstavljeni) – primarni, objektivan; antitetički, subjektivan.

Last Updated on Wednesday, 29 February 2012 09:23

Hits: 2876

Lunarni ciklusi

lunarne fazeTrenutak rođenja je za život jedinke jednako važan kao seme za biljku. Oboje sadrže potencijal za tačno određenu vrstu rasta. Osam planeta zajedno sa Suncem i Mesecom postavljaju se u poredak jedinstvenog i složenog obrasca kako bi odredili ovaj prvi trenutak. Za jednog astrologa ovo objašnjenje, ili neko njemu slično, jeste najfundamentalnije moguće. Kako funkcioniše astrologija? Odgovor na ovo pitanje vodi nas od filozofskih prvih načela ka posledicama koje mogu biti prilično ubedljive.

Last Updated on Wednesday, 29 February 2012 09:21

Hits: 2811

Mlad Mesec u Ovnu

mlad mesec u ovnuMlad Mesec u znaku Ovna nalik tek lansiranoj raketi u času poletanja, označava svež početak nove astrološke godine. Ovaj pionirski simbol upućuje nas na nedovoljno poznatu teritoriju, hrabar ali slep skok u nepoznato. Inovativni Uran i promišljeni Merkur pridruženi ovoj lunaciji pobudjuju iskru nekonvencionalne percepcije novih ideja. Moguće ćete steći izvesnu prednost dok nestrpljivo forsirate teme iako ste svesni da još nije pravi čas za njihovu premijeru. Koncepti koje razmenjujujete svetlosnom brzinom treba usporiti, i još jednom ih preispitati, analizirati, razraditi.

Last Updated on Friday, 14 September 2012 07:35

Hits: 2749

Mesec najbliže Veneri i Jupiteru

Venera i Jupiter će večeras, oko 19.30 sati, na nebu prirediti lep nebeski šou. Venera i Jupiter ovih večeri, pred zalazak, stoje u skoro uspravnoj liniji nad horizontom, a ove večeri će im se u nebeskoj misiji pridružiti i Mesec, koji će sijati u njihovom društvu. Mesec će sutra sijati kraj Venere i Jupitera. Nije u pitanju nikakva neobična pojava, kažu astronomi, ali je svakako posredi veoma lep prizor.

Last Updated on Monday, 26 March 2012 05:51

Hits: 1789

Super Mesec

Pun Mesec u noći 6. biće neobičan, približiće se Zemlji na minimalnom rastojanju, izgledaće 14% veći i biti 30% svetliji. Mesec će proći tačku Zemlje u perigeju - najbliže Zemlji. U 03.3 4GMT (07.34 CET), udaljenost do Meseca će iznositi 356 000 953 kilometara, ili oko 16.000 milja bliže nego obično. Udaljenost Meseca od Zemlje varira jer je njegova orbita u obliku elipse, a ne kruga.  Poslednji "Supermesec" mogli smo da vidimo u martu prošle godine.
Perigej je često povezan sa neobičnim dogadjajima, čak i nesrećama koje se dogadjaju na planeti u ovom intervalu - jedan od primera je i činjenica da je upravo kratko rastojanje od Zemlje do Meseca uticalo na kolaps "Titanika". 

Last Updated on Monday, 07 May 2012 05:49

Hits: 2666

Mlad Mesec u Blizancima

Mlad Mesec u Blizancima donosi 1001 novu ideju, i otvara nove kanale za komunikaciju sa najrazličitijim ljudima. Ipak, ova solarna eklipsa koja nas podseća da se zagledamo u sebe, osetimo emotivne potrebe i povežemo sa prošlošću. Nezavršena lična pitanja zahtevaju okončavanje, pre nego što se posvetite novim projektima sa mnogo samopouzdanja. Dremljiva energija Neptuna koji kvadrira Sunce-Mesec konjunkciju smekšaće intetektualnu oštrinu Blizanaca, aktivirajući greške u razumevanju i dozvoljavajući mašti da nadmaši sve granice logike. Osećanja su sada mnogo bitnija od činjenica, što nije tipično za ovaj cerebralni znak. Ipak, emocije i instinkti donose senzibilnost i svesnost koje će inspirisati veru koja se ne može pronaći u pukim rečima.

Last Updated on Friday, 14 September 2012 07:35

Hits: 2222

Mlad Mesec u Blizancima

Mlad Mesec u Blizancima donosi 1001 novu ideju, i otvara nove kanale za komunikaciju sa najrazličitijim ljudima ali i "rasipa" pažnju. Posledično može doneti sposobnost za novi, stabilniji fokus i darovati zrelost (dispozitor eklipse je Merkur u Raku). Ovo je druga konjunkcija Sunce/Mesec u znaku Blizanaca u intervalu od svega 30-tak dana, stoga sada ubiramo plodove iskustva iz situacija koje smo u tom intervalu proživeli.  
Saturn će formirati konstruktivni trigon sa eklipsom darujući strukturu, stabilnost i osećaj odgovornosti. Nestrpljivi Mars takodje kreće u akciju aktivirajući kvadrat iz zemljane Device koja nas izaziva da pretočimo dojučerašnje koncepte u konkretne poduhvate. Ovo je aspekt koji unosi tenziju ali i obezbedjuje motivaciju da se odmah preduzme akcija, a prevazilazimo ga poboljšanjem komunikacije i veštine slušanja.
Ovo pomračenje će se primarno odraziti na osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju aktivne poslednje stepene Blizanaca, Device, Strelca i Riba, i sekundarno na Bikove, Lavove, Škorpione i Vodolije! 
Efekti pomračenja koji imaju lični upliv mogu se osetiti do šest meseci od datuma pomračenja.

Last Updated on Friday, 14 September 2012 07:35

Hits: 1801

Natalna mesečeva faza

Još u davnim vremenima su poznati uticaji Meseca, a u starim kulturama Mesec je bio obožavan pa su tako postojala lunarna božanstva, za svaku menu po jedno. u helenističkoj Grčkoj je Artemida (zaštitnica devičanstva) bila boginja mladog Meseca; Zevsova supruga i vrhovna boginja Hera bila je boginja punog Meseca a takodje, ova titula pripadala je i Demetri (Persefoninoj majci). Boginja poslednje Mesečeve četvrti bila je Hekata koja je u mitologiji predstavljena kao vladarka veštica.
Prilikom tumačenja natalne karte je pored svih ostalih aspekata veoma važan i položaj Meseca tj. u kojoj fazi rasta je bio u trenutku vašeg rodjenja. Ovo saznanje može biti vrlo korisno jer otvara vrata ka unutrašnjem svetu, i pomaže u otkrivanju dubjleg smisla postojanja nas samih kao individualnih bića. U zavisnosti od toga u kojoj fazi se nalazio u trenutku rodjenja (fazi mladog Meseca, prvoj četvrti, fazi punog Meseca ili poslednjoj četvrti), može se otkriti sta u životu osobi daruje i kako utiče na sam život i sudbinske tokove.

Last Updated on Wednesday, 15 August 2012 12:09

Hits: 1573

Plavi Mesec

plavi mesec"Plavi mesec" obasjaće nebo 31. avgusta. U petak, 31. avgusta, pun, "plavi" mesec će obasjati naše nebo, najavili su astronomi.
Mesec će dosegnuti punu fazu u petak u 13.58 časova, drugi put u avgustu (prethodno je pun mesec bio 1. avgusta). Nakon toga, dva puna meseca u jednom kalendarskom mesecu neće se moći videti do 2015. godine (1. i 31. jula).
"Plavi mesec" zapravo nije plave boje. Ovaj termin se povezuje sa "ekstra" punim mesecom, odnosno to je uštap koji se pojavljuje po drugi put u istom kalendarskom mesecu, a ime i značenje je dobio zahvaljujući grešci.

Last Updated on Saturday, 01 September 2012 20:06

Hits: 2420

Lunarni tip ličnosti

Lunarni tip licnostiMesec je najsjajnija i najnežnija svetlost na noćnom nebu. Njegova "snaga" je izuzetno velika, te psihoanalitičari sa naročitom pažnjom posmatraju i prate različite faze njegovih promena. Mesec kruži oko naše planete reflektujući sunčevu svetlost u neprestanom dinamičkom odnosu. Upravo te dinamičke odnose nazivamo lunarnim fazama. Lunacija ili Lunacijski period predstavlja ciklus od osam Mesečevih faza, koje se neizmenično smenjuju i čine interval od oko 28 dana.

Last Updated on Wednesday, 18 September 2013 10:27

Hits: 1558

Mlad Mesec u znaku Raka

Mlad Mesec je u intenzivnom trigonu sa Neptunom bojeći ovaj interval intucijom i snažnom imaginacijom koja je posebno važna za umetnički rad i dizajn. 
Vreme je da napravite nove planove i postavite pozornicu za aktivnosti koje ćete realizovati u naredne dve sedmice. Ova lunarna faza započinje na 5° zodijačkog znaka Raka i uosi značajne promene u živote svih koji ima aktivan kardinalni pojas od 3° - 9° (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). 
Mlad Mesec aktivira fiksnu zvezdu Tejat Posterior koja se nalazi na stopalu Kastora (smrtni Poluksov blizanac) konstelacije Blizanaca, koja pomaže izražavanje ideja na razuman i prihvatljiv način manifestujući praktičnu inteligenciju.

Last Updated on Friday, 27 June 2014 10:08

Hits: 1837

Prazan hod Meseca

Tehnički Mesec je u praznom hodu kada neće napraviti ni jedan Ptolomejski aspekt (konjunkcija, sekstil, kvadrat, trigon i opozicija), dok ne napusti znak u kom se nalazi. Vreme od tačnog trenutka tog poslednjeg egzaktnog Ptolomejskog aspekta sa planetom do trenutka kada Mesec ulazi u sledeći zodijački znak jeste vreme kada je Mesec u Praznom hodu.

Last Updated on Friday, 06 March 2015 06:40

Hits: 2968

Mlad Mesec u Lavu *Avgust 2015.

Avgustovska Solarna eklipsa aktivira 22° Lava, Bika, Škorpiona i Vodolije, donoseći prijatnu promenu u odnosu na proteklih desetak dana i izazovne planetarne i lunarne aspekte. Venera koja je aktivirana ovom Solarnom eklipsom uneće red i harmoniju u odnose koji su bili izvan ravnoteže poslednjih dana, zahvaljujući snažnom benefičnom trigonu sa prijateljskim Uranom. Mlad Mesec u znaku Lava prekida čitav niz izazovnih aspekata a najsnažniji uticaj će imati prva sledujuća konjunkcija Meseca sa Venerom. Danas je povoljan dan za pomirenja i prevazilaženje nesporazuma i razmirica. Poseban fokus u ovom Lunarnom ciklusu je na emotivnim doživljajima, a solidan je i uticaj na društveni segment te je povoljna organizacija okupljanja i udruživanja.

Last Updated on Friday, 14 August 2015 14:23

Hits: 753

10. lunarni dan

10. lunarni dan SVE ŠTO DANAS ZAPOČNEŠ MOŽEŠ OSTVARITI SA REZULTATIMA počinje u 14:09
- Dobro je raditi sa karmom jer se ostvaruje veza sa precima, zadržati se na uspomenama i zahvaliti se živim i preminulim rođacima
- Danas se aktivira muška energija i dan treba provesti sa porodicom
- Započnite novi posao, poslovnu saradnju, promenite radno mesto, radite domaće poslove
- Sve što započnete danas, u budućnosti može ostvariti rezultate
- Danas sadite, gradite kuću, putujte, stičite poznanstva jer će sve što započnete dugo trajati
- Dobro je dan provesti sa porodicom
- NIKAKO svadati se, raditi fizičke vežbe, preporučuje se sauna ili tuširanje za opuštanje
- Organ na koji treba obratiti pažnju: kosti grudnog koša 

Last Updated on Wednesday, 21 October 2015 12:09

Hits: 566

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy