Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Merkur

Merkur u Vodoliji *tranzit 2016.

2. Januara 2016. Merkur počinje svoj tranzit kroz zodijački znak Vodolije. Oprobano i provereno više nije dovoljno - vreme je za unikatno i inventivno, za sve što može uloviti i održati vaš entuzijazam. Idealizam, racionalan pristup i kritički stav postaju ustaljeni mentalni obrasci komunikacije, ali sada tragate za novim idejama. 

Zgrabite svoj natalni horoskop (ili uradite vašu natalnu kartu). Ukoliko u vašem horoskopu ima ličnih tačaka ili planeta u znacima Bika, Lava, Škorpiona ili Vodolije, a posebno ukoliko su Blizanci ili Devica vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično. 
Vodolija je dobro poznata po svojoj buntovnoj prirodi, ona ne poštuje nikakva pravila a iznad svega najviše ceni originalan pristup životu. Biti deo sistema nije dovoljno za pripadnike ovog vazdušnog znaka, pre svega zbog njihovih ideoloških vizija koje im daruju mnogo naprednije ideje i kvalitetniji život.

 

SHARE Don't Copy!!!
AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE 

 


U mitologiji predstavnik znaka Vodolije je Titan Prometej - iako je prilično intrigantan on zapravo nije čovek već dobroćudni duh koji pomaže razvoj čoveka, donoseći progres i moderne ideje u Saturnov svet u kom najčešće vlada status quo.
Zbacivanje postojeće strukturu je zajednička mitološka tema. Marduk je to učinio sa Tiamatom, Hron sa Uranom, Zevs sа Hronom - dakle postoji jedna zajednička nit u svim pričama o zbacivanju dotrajalih metoda i novom potencijalu koji donosi evolucioni potencijal. Najpoznatiji mit govori o Prometejevoj kradji vatre od Bogova, koja je razbesnela Zevsa obzirom da je vatra simbol inspiracije, proročanstva, i čoveku pruža priliku da bude nezavisniji, da se osloni mnogo više na sebe i manje na Bogove sa Olimpa.

 

 

 


Zodijački znak Vodolije je veoma inspirativan jer ukazuje na značaj ličnog potencijala i unutrašnje snage, koju možemo koristiti za lični progres i napredovanje ka željenim ciljevima. Dok Merkur bude tranzitirao kroz znak Vodolije koncentrišite se na svoje želje, na obrasce koji vas zadržavaju u stagnaciji i sprečavaju vaše napredovanje. U kojoj oblasti života osećate da ste "zaglavljeni" u starim navikama i strukturama koje su dotrajale i odavno ne funkcionišu? Kako možete uneti novi impuls i pokrenuti se? Razmislite o idejama koje vas mogu izbaviti iz postojeće situacije, na kraju krajeva svi doprinosimo društvu na progresivan način svaki put kada smo spremni da podelimo sa drugima ono što osećamo duboko u duši.

 

Ovogodišnji PRVI tranzit Merkura kroz zodijački znak Vodolije biće samo kratak tiz u dogadjaje koji slede tokom 2016. 

Pažnja!!! Pripreme za Merkurovu retrogradnost u TOKU!!! 
Merkur je nakon mesec dana mizernih mukotrpnih pesimističnih pričica tek zakoračio u zodijački znak Vodolije, i neće pružiti puno vremena za uživanje u radostima, jer se već 6. Januara stacioniran na 01° Vodolije pokreće retrogradno ka zodijačkom znaku Jarca. U obećanjima i zamislima možda ste zaboravili na "par sitnica", možda ste u uživanju u velikim planovima napravili par majušnih previda, nadajući se da to neće previše ugroziti vaš plan. Ipak Januar posvetite radu na prevazilaženju tih naizgled beznačajnih detalja koji ostavljeni nedovršeni mogu u velikoj meri ugroziti vaš budući napredak. Uspeh se ne može bazirati na nedovoljno stabilnim temeljima, iako toga možda niste bili svesni i optimizam Merkura u Vodoliji učinio je sve da ovih prvih par dana Januara opije i da zaboravite na svakodnevne zadatke. Od 6. Januara ipak se osvrnite za sobom. Povucite se u ugao, sa posebnom pažnjom i sa bezbedne distance, ALI i bez pristrasnosti i ŽELJE koja je nakratko nadvladala racio, osmotrite promene koje ste osmislili i poželeli.

Kakav OSVEŽAVAJUĆI osećaj napuštanja strahova, kriza identita i poistovećivanja sa kolektivnom krivicom koju nameće okruženje. Napustite sve to odmah!
Makar u ovih par dana dok Merkur tranzitira zodijačkim znakom Vodolije, u sekstilnom znaku sa dispozitorom Uranom u znaku Ovna. Iskoristite ovih par dana da napravite što je više više moguće NOVIH koraka ka boljem SUTRA. Otvorite to novo poglavlje bez odlaganja, bez strahova i bez oklevanja. Imate tu MOĆ - prepoznajte je i prigrlite.

Merkurov sekstil sa Venerom u Strelcu drži vas ovih par dana u slatkom stanju blage ekstaze iščekivanja.
Danas i sutra aktuelni kvadrat sa Marsom u zodijačkom znaku Vage može na kratko učiniti da pomislite da možda nećete imati dovoljno energije, volje i motivacije da prevazidjete različitosti koje vas drže u stanju stagnacije. Sreća Marsov dispozitor je upravo Venera u znaku Strelca (simbol vere u ljubav) sa kojom je Merkur u sekstilu, a i sam Mars ubrzo (4. Januara) prelazi u zodijački znak Škorpiona gde je u svojoj nepresušnoj snazi siguran u uspeh u svim svojim nastojanjima, što će vam doneti osećaj sigurnosti (posebno ukoliko su u vašem natalnom horoskopu aktivni vodeni znaci Rak, Škorpion i Ribe). 

Već 09. Januara Merkur se vraća retrogradnim hodom u zodijački znak Jarca, gde će boraviti do 14. Februara. Neka vas ovo vreme ne brine - racionalni pristup zadacima može biti nešto češće ometen intuitivnim uvidima, koji će u vama ponovo buditi poznate strahove i sumnje. Možda, možda... nije vreme baš sada, baš ovog Januara, baš ove godine... ne dozvolite da vas strahovi ponovo povuku na dno gde ćete i dalje čučati džepova punih kamenja, pronalazeći iznova izgovore za ličnu stagnaciju u drugima, u okolnostima... Izgovore. Ako osećate da je VAŠE vreme da promenite život, dojučerašnji obrasci su prevazidjeni i ne dozvolite da vas stagnacija okruženja drži na niskim lestvicama uobičajenosti.

Od 14. Februara do 6. Marta Merkur ponovo tranzitira kroz zodijački znak Vodolije, gde mu se u intervalu od 19. Februara pridružuje Venera. Do tada je vreme da temelje svog novog života pažljivo osmotrite pogledom svesnijim budućnosti koju ste već počeli da kreirate. Svaku sitnicu dobro osmotrite, procenite da li je u pitanju jedno dragoceno sećanje ili deo života koji ćete ostaviti za sobom. 

Nakon toga SLEDI samo VREME ZA UŽITAK.

 

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy