Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Merkur

Ljudi Merkura

Merkur je u astroloiji poznat kao nestalan, prevrtljiv, neutralan i dvojan. Merkur utiče na nervni sistem, ruke, ramena, vratni pršljen, jezik, razumevanje i interpretaciju. Osobe koje u horoskopu imaju jakog Merkura, obično su pametne, radoznale, vole da stiču nova znanja, da istražuju, a naročito vole da čitaju.
Merkur, takođe, može da znači i lutanje i relativno malu zainteresovanost za seks.
Karakteristike Merkura: Izravan, analitičan, pametan, kritičan, polemičan, diplomata, elokventan, zabavan, lako zaboravlja zlo, maštovit, nesavestan, mlad, literaran, mentalan, neurotičan, dobra memorija, perverzan, zao, osetljiv, brz, suptilan, brbljiv, razumevajući.
Zanimanja: Prodavac, oglašivač, arhitekta, knjižar, pop, učitelj, grafolog, novinar, interpretator, lektor, lingvist, poštar, govornik, izdavač, štampar, reporter, sekretar, prevodilac, teniser, daktilograf, pisac.

Blizanci su muški vazdušni znak zodijaka, kojim vlada Merkur. Već u samom imenu znaka i poznatoj neutralnosti merkura krije se sva složenost karakteristike ovog znaka. To je znak koji je najteže definisati, ali ipak akcenat se stavlja na nestalnost i veliku moć prilagođavanja svakoj prilici. Rođeni pod ovim znakom obdareni su duhom i darom za logično rasuđivanje. Obožavaju sve promene i novitete, ali ipak znaju da budu veoma uporni u ostvarivanju svojih ideala. Umeju da se ponašaju u svakoj sredini i tada su sposobni da se poistovete sa svakim problemom o kome je reč.  
Njihovo razumevanje tuđih problema i briga je prosto neograničeno. U to im veoma poimaže i mladalački karakter sa kojima uspevaju da prebrode sve nesporazume. Okretni spretni i radoznali lako ulaze u srž problema sve razumeju i za svakog nađu odgovarajuću reč. Njihovu urodjenu nervozu još više pojačava lirski temperament. Osobe rođene u ovom znaku raspolažu inteligencijom većom od prosečne ali su češće vredni radnici nego maštoviti kreatori. Veoma su praktičnog duha i obdareni su smislom za diplomatiju. Realni su u procenama situacija i uvek znaju kada treba povući koji potez. O svemu prethodno dobro razmisle, pa tek onda učine odlučujući korak.  
Tvrdoglavi su samo onda kada brane svoje stavove za kojima im je naročito stalo. Svima žele da pomognu i ugode i retko kada na zatraženu pomoć kažu ne. Čak iako je molba neopravdana. Zbog toga doživljavaju razne neugodnosti. Stidljivi su i lako ih drugi nagovore i na dobro i na zlo. Ako se nađu u lošem društvu ponašaju se loše. Jednom rečju, znaju da se postave u svakoj situaciji, večito traže promene i veoma su nestalni. Njihovi kvaliteti su fantazija, okretnost i suptilnost, a mane cinizam, prepredenost i bezočnost. Živahni i osećajni i vrlo lako uspevaju u svim oblastima. Oslanjaju se samo na logiku. Oboljevaju od vrtoglavice, infarkta i bolesti pluća TBC. Ne mogu se pohvaliti da su im nepoznata razna simptomatična ludila. Njihov problem biće u tome da odaberu jednu od brojnih prilika koje im stoje na raspolaganju. Imaju talenat za sve, a žele da se isprobaju u svakom.  
Osobina njihove naravi je da se teško koncentrišu na samo jedan posao tako da ne mogu da donesu konačnu odluku već celoga života prelaze sa jedne stvari na drugu. Ako se i desi neki neuspeh to nije zbog nedostatka sposobnosti već zbog nedostatka volje da e bave samo jednom stvari. Ukoliko se opredele za jedan posao moguće je da postignu blistavu karijeru. Žurnalistika, medicina, pravo ili neke duhovne službe su oblasti u kojima mogu uspeti.
Srećni brojevi su pet, šest i osam, povoljni dani sreda i petak, a boje plava i siva.  
Poznate ličnosti rođene u ovom znaku su Dante, Kepler, Vagner, Grig, Bernard Šo, Klemanso, Vladimir Nazor, Aleksa Šantić, Ana Frank, Igor Stravinski, Merilin Monro, Zdravko Čolić, Orhan Pamuk, Mića Orlović, Bata Živojinović.

Merkur vlada i Devicom - ženskim zemljanim znakom, a u tome mu pomaže i Saturn. Ovaj znak daje ljude koji su metodični, mirni i sposobni za sve poslove gde je potrebno bilo kakvo organizovanje. Ne podnose nikakve grubosti i izbegavaju sve nagle promeneili nepromišljene akcije. Veoma su disciplinovani i oprezni, pridržavaju se načela da samo svojim radom mogu postići uspeh. Ako je potrebno pomažu drugima ali sa priličnom rezervom jer se plaše svega onoga što oni nisu sami isplanirali.
Prilično su vešti u svom poslu jer raspolažu nadprosečnom inteligencijom. Brižljivo se pripremaju za svaki posao isplaniraju sve do detalja tako da su sigurni u sebe. Kvaliteti su im mirnoča, humanost i tačnost a mane su im sitničarstvomkukavičluk, amoralnost. Oboljevaju od bolesti creva i želuca ai od vrtoglavice. Oni najbolje rade pod upravom nekog drugog lica jer tek tada dolaze do izražaja.
Zanimanja u kojima oni mogu postići uspeh su: izdavačka delatnost, vaspitni rad. Matematika ili neke druge oblasti umetnosti su takođe tereni na kojima mogu postići natprosečni uspeh. Skloni su da dopuste potpuno zaokupljenje svoje ličnosti poslovnim problemima i brigama i tada zanemaruju društveni život, te se na neki način izoluju od okoline.
Osobama rođenim u ovom znaku mogu biti srećni brojevi četiri pet osam, dani utorak subota i nedelja, a boja koja im odgovara je plava.  
U znaku Device od poznatih osoba rođeni su Rišelje, Gete, Šatobrian Pol Burže, Tolstoj, Agata Kristi Knez Mihajlo, Svetozar Marković, Nebojša Glogovac, Nikola Kojo Aleksandar Berček, Sergej Trifunović, Mija Aleksić.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy