Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Merkur

Merkur vidljiv golim okom

 

Planeta Merkur jedna je od pet najsjajnijih u Sunčevom sistemu koje je najteže videti golim okom, prenosi sajt NASA space.com. Tokom godine, međutim, postoje periodi kada ju je iznenađujuće lako videti. Merkur često zovu "donja planeta", jer je njegova orbita bliža Suncu nego Zemljina, a uvek se pojavljuje u istom pravcu kao i Sunce, pa ga je malo njih videlo golim okom. Ipak, nije baš tako teško uočiti ga na vedrom nebu, samo treba znati gde gledati. Prilika da se najmanja planeta Solarnog sistema vidi golim okom ukazaće se u periodu od 22. februara do 12. marta, pored Venere i Jupitera.  

 

Prvo treba imati u vidu da, kada ispružite ruku (u ovom slučaju ka zapadu), pesnica ima oko 10 stepeni u širini, pa može da posluži kao parametar za procenu stepena bilo horizontalno bilo vertikalno. Oko pola sata nakon zalaska Sunca 22. februara, kada je prva prilika da se vidi Merkur, pogledajte oko 10 stepeni ulevo od pravca zapad (270°) i šest stepeni iznad horizonta i videćete Merkur i Mesec. Naravno, pogled će biti još bolji ako imate dvogled. Ukoliko nebo bude vedro, Merkur će se videti bez problema.

Merkur će na najistočniju tačku doći 5. marta, kada će biti 18 stepeni istočno od Sunca. Ovo će biti najbolje prikazivanje Merkura na istoku u 2012. godini, piše Space.com.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy