Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Merkur

Merkur

U natalnoj karti predstavlja mentalno ustrojstvo, način razmišljanja i komunikacije, putovanja i prevozna sredstva, naše detinjstvo, decu, braću, sestre, komšije... On je razdragano dete horoskopa, večito se raduje i zabavlja, radoznao je pa voli da čita i uči, za njega je sve igra.
Ljudi sa jakim Merkurom u natalnoj karti [u I, III, IX ili X polju ili znaku Device i Blizanca] mogu biti savršeno suprotni u zavisnosti od aspekata koje ova planeta prima, mogu biti pisci ili lopovi, dobri trgovci [ili činovnici] ili vešti falsifikatori.

Merkur ili Hermes, predstavalja onaj deo vrlo intimnog u nama. On opisuje način na koji razmišljamo i kako donosimo odluke. U skladu sa tim povezujemo ga i sa slobodnom voljom. U tom smislu on je vrlo ličan. On govori o stvarima koje ćemo sami izabrati, dobro ili loše. Zahvaljujući njegovoj lukavosti možemo izbeći nešto loše i predvideti sled događaja. Zato o nekoj osobi možemo pun o zaključiti samo iz pozicije njegovog Merkura. On opisuje o čemu čovek priča ili misli. Merkur je predstavnik serije 3, i kao takav opisuje ono što je osobi srodno i blisko. Može govoriti o rođacima, bratu ili sestri, dakle bliskoj osobi koja je slična. Budući da je treća kuća srodna Blizancima, ona će upravo govoriti o udvajanju i sličnosti koju imamo sa ljudima koji su nam bliski. Osim toga 3. kuća predstavlja napredak, ono čime idemo dalje. Srodno tome i drugi brak je predstavljen 9. kućom, a drugo dete, 7. kućom. Svaka stvar koju gledamo kao sledeću gledaćemo u 3. kući od one koja se bavi datom temom.

Kroz Merkur vidimo i ime nekoga ili broj nečega. Ime osobe definišemo serijom 3. iako će nam neki opis dati i sama serija 1. Međutim serija tri dodaje kao jednu vrstu nove sudbine svojim postojanjem kroz ime. Neko je dobio ime koje pokreće sudbinu koja je povoljna bilo da ona dolazi kroz vladara 3. kuće ili samog Merkura. Ukoliko je ta planeta lepo postavljena osoba dobija pozitivnu sudbinu. Vladar 1. predstavlja energiju koju čovek ima a vladar 3 način na koji osoba upravlja tom energijom. Od stanje Merkura zavisi da li će čovek biti inteligentan i da li će doneti dobru ili lošu odluku, na kraju krajeva da li će biti kriminalac. Ukoliko posmatramo horoskop nasilnika i žrtve, videćemo da oni imaju vrlo slične aspekte, ali se Merkur vidno razlikuje. Jer to prestavlja volju da se nešto učini prema sopstvenom nahođenju.

Merkur je neka vrsta kormila u životu. Ukoliko je Merkur loš osoba ima mnogo nelogičnosti ili ukoliko je dobar. Sama priroda Merkura je logična i on donosi osobi mogućnost da se orijentiše u prostoru i vremenu. Bez Merkura, nema orjentacije o vremenu. Čovek bez Merkura je ili prosvetljen ili izgubljen u svetu oko sebe. On sam po sebi nema veze sa svešću, ali učestvuje u procesima odlučivanja u osobi. Merkur je glasnik bogova i kao takav predstavlja kanal za informacije.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy