Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Merkur

Merkur

Merkur je planeta praktičnog uma, pa je za razliku od ostalih signifikatora zodijaka, emocija u potpunosti lišen. On niti voli, niti mrzi, pa nije ni dobar ni zao, iako moze ostaviti oba utiska. Dok druge planete teže zbližavanju ili razdvajanju, njemu i taj nagon nedostaje, hladan je posmatrač, nezainteresovani kritičar, proračunat pa se uklapa sa stranom u sukobu koja njemu lično u tom trenutku najviše koristi donosi. Okretan je i komunikativan ali je njegova druželjubivost uvek koristoljubiva. Poput kakvog obrazovanog gospodina spretan je u izražavanju i sa lakoćom savladava misaone zadatke, posebno se izražavajući u analizi.

Last Updated on Friday, 04 November 2011 08:42

Hits: 2577

Astronomske činjenice

merkurKrug oko Sunca, spretni Merkur napravi za 88 dana, a njegov astrološki simbol je krilati božanski šlem.
Merkur je planeta najbliža Suncu, nalazi se na udaljenosti od 46 miliona kilometara. Od Zemlje je udaljen od 82 miliona do 218 miliona kilometara, kada je sa suprotne strane Sunca u odnosu na nas.

Last Updated on Friday, 27 May 2011 07:54

Hits: 2351

Mitologija o Merkuru

Merkur je bio rimski bog trgovine i putovanja, glasnik bogova. Stari su mu Grci nadenuli čak tri imena, Stilbon, Apolon za jutarnju pojavu, i večernje ime Hermes, prema bogu medicine, magije, trgovine, lopovluka, govorništva i okultnog. Merkur je sin Zevsa i Maje, i čim se rodio on je odmah izašao iz kolevke i od kornjačinog oklopa napravio liru, a zatim otišao i pokrao svom starijem polubratu Apolonu krave. 

Last Updated on Friday, 27 May 2011 08:00

Hits: 2704

Merkur u aspektima

Aspekti Merkura će u jednom horoskopu govoriti o svim onim stvarima koje možemo uraditi dobro ili loše, u zavisnosti od aspekata koje Merkur gradi sa drugim planetama. On je sam po sebi bezbojan, bezosećajan, nema emotivne uplive i u konjunkciji je njegovo dejstvo neutralno, zato treba uvek posmatrati u kakvom će stanju biti dispozitor.
Merkur i Venera
mogu se naći samo u konjunkciji i sekstilu. Kada je konjunkcija u pitanju govorio o simpatičnoj i dragoj osobi, ali predstavlja i dve žene ili paralelne veze. Ovo je takođe i intenzivna slika sestre. Opisuje vrlo šarmantne osobe, sklone vicevima, šali i smehu. Ovo neće opisati neku posebnu dubinu u razmišljanju, niti sposobnost analize ali će na svakodnevnom planu dati vedrinu i dobro raspoloženje, bez obzira na ostatak horoskopa.

Last Updated on Tuesday, 22 November 2011 09:54

Hits: 2517

Aspekti Merkura u uporednom horoskopu

ME O VE
ugodno lako ćaskanje bez erotskog uzbuđivanja. VE je nešto toplija i prva će predložiti; skladan dogovor, saradnja u umjetnosti, prijatan brak bez strasti; ponekad »ljubavne usluge«. 120 lijepa putovanja i izmjena misli, dražesni susreti, brak »dolce con utille«, više veselja nego strasti, veze, flert, djetinja sreća. 90 nepotrebna udvaranja, dosadna dobacivanja, priče o seksu a sve praznio, gube cijenu jor nema ozbiljnosti.

Last Updated on Tuesday, 22 November 2011 09:52

Hits: 1319

Merkur

merkurMerkur je glasnik, vjerovnik, nosač poreznih listi, javni bilježnik, hladni ekonomist, proračunati mešetar, aktivan u svim poslovima vezanim uz uredsko poslovanje, spisovodstvo, bibliotekarstvo, sve što je vezano uz spise i mase papira, kao i uz novac, dakako vezuje se uz Veneru kad radi s novcem pa će oni koji imaju konjukciju, sextil ili trigon s Venerom biti izuzetni u prihodima, nalaženju posla, managerskim poslovima.

Last Updated on Friday, 20 January 2012 14:23

Hits: 2447

Merkur vidljiv golim okom

Planeta Merkur jedna je od pet najsjajnijih u Sunčevom sistemu koje je najteže videti golim okom, prenosi sajt NASA space.com. Tokom godine, međutim, postoje periodi kada ju je iznenađujuće lako videti. Merkur često zovu "donja planeta", jer je njegova orbita bliža Suncu nego Zemljina, a uvek se pojavljuje u istom pravcu kao i Sunce, pa ga je malo njih videlo golim okom.

Last Updated on Wednesday, 22 February 2012 20:20

Hits: 3140

Rx Merkur u Ribama

retrogradni merkur u ribamaPovratak RETROGRADNOG MERKURA u znak RIBA  
Retrogradni Merkur je uteturao u znak Riba, poput pijanice u lokalni bar ili grešnika koji se vraća da okaje svoje grehe - mogući su i regresija i izbavljenje. Nadovezivanje misli i kreiranje novih tokova očekivani su dok Merkur boravi u ovom vodenom znaku, ipak Merkurov povratak dozvoliće da tokom povratka prikupite značajne informacije koje su promakle tokom njegovog nedavnog tranzita. Sada još svesniji ranijih grešaka, kroz nežne saosećajne razgovore izceljivaćete greške i nastale rane u odnosima spoznajući moć saosećanja. 

Last Updated on Monday, 01 October 2012 05:10

Hits: 2164

Ljudi Merkura

Merkur je u astrologiji poznat kao nestalan, prevrtljiv, neutralan i dvojan. Merkur utiče na nervni sistem, ruke, ramena, vratni pršljen, jezik, razumevanje i interpretaciju. Osobe koje u horoskopu imaju jakog Merkura, obično su pametne, radoznale, vole da stiču nova znanja, da istražuju, a naročito vole da čitaju. 
Merkur, takođe, može da znači i lutanje i relativno malu zainteresovanost za seks. 
Karakteristike Merkura: Izravan, analitičan, pametan, kritičan, polemičan, diplomata, elokventan, zabavan, lako zaboravlja zlo, maštovit, nesavestan, mlad, literaran, mentalan, neurotičan, dobra memorija, perverzan, zao, osetljiv, brz, suptilan, brbljiv, razumevajući. 
Zanimanja: Prodavac, oglašivač, arhitekta, knjižar, pop, učitelj, grafolog, novinar, interpretator, lektor, lingvist, poštar, govornik, izdavač, štampar, reporter, sekretar, prevodilac, teniser, daktilograf, pisac.
Dan Merkura je sreda. 

Last Updated on Sunday, 03 June 2012 12:51

Hits: 1869

Rx Merkur u Strelcu *tranzit

Ponovo je pred nama interval tokom kog uzdišemo nad električnim uredjajima, kada se komplikuju planovi za putovanja, a izvesni su i problemi u komunikaciji sa prijateljima, partnerima, i voljenima. Da, Merkur kreće retrogradnim hodom! Ipak pre nego što šmugnete u ormar ili ispod kreveta sa namerom da tamo provedete naredne 3 nedelje, podsećamo da retrogradni Merkur ima više značajnih uloga u našim životima.

Last Updated on Saturday, 03 November 2012 23:53

Hits: 1567

Rx Merkur kvadrat Neptun *tranzit

Retrogradni Merkur u Strelcu je u kvadratu sa Neptunom u Ribama danas, 13.11.2012. u intervalu od 20:03 - 05:03. 
Zgrabite svoj natalni horoskop - ukoliko se u njemu nalaze planete u sektorima izmedju 27° i 30° Bika, Lava, Škorpiona ili Vodolije, ili izmedju 0° i 3° Blizanaca, Device, Strelca ili Riba, energije ovog tranzita će se odraziti na vas lično.
Da li ste zbunjeni, smeteni, daleki, ili vam se čini da vaš um pluta u izmaglici koju ne možete otresti ni nakon zabrinjavajuće količine kafe? Da li ste razočarani trenutnim statusom, iako naizgled nema razloga da budete? Ukoliko je to slučaj aktuelni kvadrat Rx Merkura i Neptuna deluje na vas prilično intenzivno. 

Last Updated on Friday, 02 September 2016 08:59

Hits: 2038

Rx Merkur u Škorpionu *tranzit

Sam po sebi kao i u svakom, točnije od svakog znaka, Merkur poprima karakteristike istog, Dakle u violentnom predgrađu smrti ili pak prelazu samom, Merkur je crn taman, bezobziran jetkih riječi, borben, mentalno i verbalno pripravan na ataku borbu sukob, rječkanje u najmanju ruku, ali retrogradan daje Škorpionu blizanačku podvojenost uz ljudskost

Last Updated on Sunday, 25 November 2012 06:59

Hits: 1232

Merkur opozicija Mars *tranzit

Brzopletost, neposlušnost, nemir, čangrizavost, nervoza, rasprava. Opasnost od stvaranja brojnih neprilika i smetnji. Budite obazrivi jer je izvesna opasnost od obmane ili prevare, postupajte sa puno promišljenosti i suzdržanosti. Negujte prijateljstva i izbegavajte danas povode za stvaranje konflikta.

Last Updated on Saturday, 02 August 2014 06:16

Hits: 2179

Tranzitni Rx Merkur u Blizancima

Rx Merkur se kreće kroz znak BLIZANACA. Merkur u astrologiji vlada komunikacijom i inteligencijom a retrogradnost Merkura se ogleda i u izraženijoj opasnosti od mogućeg nedostatka kreativne inspiracije ili potrebne koncentracije naročito prilikom obavljanja nekih zahtevnijih intelektualnih poslova. Kada je u pitanju ovakvo kretanje Merkura često donosi slabljenje kvaliteta saradnje, a tračevi i dezinformacije lako zavedu te se pretvaraju u sve veće neistine.  

Last Updated on Tuesday, 17 June 2014 07:44

Hits: 1824

Rx Merkur sekstil Saturn *tranzit

Iako na Merkurove tranzite često ne obraćamo previše pažnje jer je njegovo kretanje prilično brzo, obzirom da Merkur signifikuje poimanje života ipak zauzima značajnijo mesto u astrologiji transfromacije. Merkur opisuje sposobnost da razumemo život, način na koji procesuiramo podatke i informacije, kako ih činimo upotrebljivim za našu svakodnevicu, i stoga nam  pruža mogućnost da svakodnevno unosimo promene koje nam obezbedjuju sve ispunjeniji i kvalitetniji život.

Last Updated on Wednesday, 04 February 2015 21:33

Hits: 1844

Merkur u Vodoliji *tranzit 2016.

Kakav OSVEŽAVAJUĆI osećaj napuštanja strahova, kriza identita i poistovećivanja sa kolektivnom krivicom koju nameće okruženje. Napustite sve to odmah! Makar u ovih par dana dok Merkur tranzitira zodijačkim znakom Vodolije, u sekstilnom znaku sa dispozitorom Uranom u znaku Ovna. Iskoristite ovih par dana da napravite što je više više moguće NOVIH koraka ka boljem SUTRA. Otvorite to novo poglavlje bez odlaganja, bez strahova i bez oklevanja. Imate tu MOĆ - prepoznajte je i prigrlite.

Last Updated on Monday, 06 February 2017 19:57

Hits: 1188

Merkur u znaku Jarca *Januar 2016.

26. Januara Merkur je ponovo stacioniran na 14° Jarca, i kreće direktnim hodom, ponavljajući izazovnu konjunkciju sa Plutonom 27 Januara u 17:41. Tmurni dani su za vama, vreme je da se krene na površinu, bogatiji ste za podužu listu novih iskustava. 
31. Jan (7:11) uočite rezultate zadatka koji ste započeli 21. Januara, kako biste potvrdili stabilan osnov za značajne pregovore koji slede. Imate li možda novi pristup problemima koji su i dalje prisutni?
8. Februar (2:44) finalni zimski trigon Merkura i Jupitera u zemljanim znacima Jarca i Device potvrdjuje pozitivne namere, ishod i realizaciju pregovora. Neka vas na prvi pogled sasvim oskudni rezultati ne čine nezadovoljnim.
10. Februara (5:24) Merkur kreira trigon i sekstil sa Mesečevim Čvorovima, i najzad možete potvrditi da vaše planirane tokove dodatno ubrzava pozitivan sled slučajnih okolnosti i podrška koja je neizbežna kada pokažete svu moć, hrabrost i odlučnost koju posedujete. 

Last Updated on Wednesday, 27 January 2016 06:49

Hits: 1306

Retrogradni Merkur u zodijačkim znacima

Retrogradni Merkur u zodijačkim znacimaRETROGRADNI MERKUR U BIKU
Ova osoba se najprijatnije oseća u trećoj fazi u kojoj joj prijemčivost Bika, čiji je vladar Venera, dozvoljavaju da se zadrži u bezbednoj udobnosti saznanja o prošlosti koju je već proživela. Ona razmišlja sporo i pažljivo. Čak i kada završi neki posao, mislima se vraća u prošlost da bi se uverila da je bila u pravu. Ponekad se toliko dugo zadržava na nekoj misli da to postaje prava opsesija. Uvek je svesna emocionalne komponente jezika a ne njegovog intelektualnog tumačenja. U pokušaju da prenese ta osećanja, rečima će pridati veću ličnu važnost nego što one zaslužuju. To je karakteristika prve faze u kojoj se oseća najneprijatnije, jer se ispoljava najnegativnije. Ne voli da na druge ostavlja utisak, jer je u stvari potpuno introvertna, iako može sebi pridavati preveliki značaj.
Ipak, ova osoba ima jaku želju da dostigne veliki mentalni napredak i ima volje da na tome mukotrpno radi. Izbegavajući mnoge stvari do kojih bi lako došla, više voli da ide dugim, sigurnim i utabanim putem.
Brige zbog novca i strah od budućnosti su karmički simboli problema koje je već iskusila u prošlosti. Sada ponovo preživljava svu svoju nesigurnost u pokušaju da sebe ubedi da je bezbedna. Često razgovara sama sa sobom da bi uspela da se ubedi u sopstvenu sigurnost slušajući unutrašnji odjek svog glasa. Voli da misli da je sve ono kroz šta je prošla bilo logično, praktično i predstavljalo deo progresa koji joj izgleda prihvatljivim. Možda najveća snaga koja potiče iz prethodnih inkarnacija leži u tome da zna kako da koristi materiju i da može biti krajnje konstruktivna drugim ljudima tokom prve faze, u kojoj otvoreno izražava svoje ideje upravo onim ljudima kojima je potrebno da nauče kako da povežu ideje.

Last Updated on Monday, 19 December 2016 11:38

Hits: 10196

Retrogradni Merkur u kućama

Retrogradni Merkur u kućamaRETROGRADNI MERKUR U XII KUĆI
Ova osoba provodi najviše vremena u trećoj fazi retrogradnog procesa gde u apsorbujućoj introspektivnoj vibraciji okreće ka sebi najviše misli da bi shvatila unutrašnju prirodu svog bića. U ovom specifičnom položaju svaka svesna misao je karmička. Osoba doživljava samo kontinuitet ideja iz prošlosti u svojoj svesti a koje se tiču odnosa između stvari, ljudi i okolnosti u univerzumu. Ima jaku želju da se povuče u sebe i na ličnom nivou postaje introvertna. Ipak, sve vreme razmišlja. Sklona je ponavljanju razgovora posle neko­liko dana ili nedelja, pošto su se već završili. Na izvestan način doživljava punu suštinu percepcije u najgrubljem obliku. Mnogim pojedincima je veoma teško da sa time izađu na kraj.

Last Updated on Monday, 19 December 2016 11:40

Hits: 4249

Retrogradni Merkur

Retrogradni MerkurPrema tradicionalnom tumačenju, Merkuru se pridaje pozicija vladara nad svim oblicima komunikacije. Njegov simbol, koji se sastoji od kruga duha koji se nalazi između polumeseca duše i krsta materije, pokazuje da čovek postiže jedinstvo ovih triju suštinskih delova kroz saznanje kako da se integrišu u celinu njegovog kreativnog izraza. Polumesec na vrhu simbolizuje dušu koja se aktivno pretače u duh koji teži da se ekstrovertno manifestuje, spuštajući svoje ideje u krst materije. Da bi ovaj proces funkcionisao, čovek mora shvatiti da celokupno znanje dolazi s najviših planova i postepeno se spušta ka najnižim. Kada je čovek usklađen sa sobom, unjegovoj duši nastaje svekoliko znanje i tada, kada prodre duh, traga zastalnom izražajnošću svoga tela, a odgovore na zahteve fizičkog tela vidi uokolnom svetu. Stoga, čovekov izraz u velikoj meri zavisi od percepcije stvari, kao i duha, odnosno njegovog tela.

Last Updated on Monday, 19 December 2016 11:37

Hits: 4359

Rx Merkur konjunkcija Venera *tranzit

Merkur konjunkcija Venera tranzit 1Emocionalno obojen intelekt, bezbrižan odnos prema životu, lakoumnost, razmišljanje o  ljubavi, ljubav prema umetnosti i lepoti. Odnosi sa suprotnim polom, ljubav, posete,  društvenost, oporavak. Odličan dan za polaganje ispita, posvećenost kreativnim aktivnostima. Um je vedar, željni ste druženja,  aspekt donosi dobit od društvenih delatnosti, rođaka ili prijatelja. Dozvolite da vas inspiriše prijatna strana života.

Last Updated on Friday, 13 May 2016 07:27

Hits: 661

Merkur trigon Mars *tranzit

Ostvarenje zamisli, aktivan intelekt, preduzetnički duh, brzo rešavanje poslova. Odličan aspekt za materijalni uspeh, visprenost u pregovorima i brza realizacija planova, spretnost u ili dobit u poslu kroz aktivnost, inteligenciju i marljivost.  Mentalne aktivnosti su brze, rasuđivanje je dobro, opažajne funkcije uma žive. Ovo  je dobar period za putovanja i promene, pisanje i sklapanje sporazuma i ugovora. Bićete,  bodri i energični, aktivni i ambiciozni i uspešni u svim svojim poduhvatima. Ovaj uticaj je  povoljan po zdravlje i nervni sistem.

Last Updated on Sunday, 10 July 2016 21:22

Hits: 2079

Njen Merkur konjunkcija njegov Neptun

ASPEKTI u UPOREDNOM HOROSKOPU *Njen Merkur konjunkcija njegov Neptun
Ovaj aspekt će kreirati sintezu njenog intelekta i vaše imaginacije. Dok uživa u kreiranju svog ušuškanog gnezda unutar vašeg sveta ona teži da pomogne da spoznate sve svoje intuitivne potencijale i razvijate ih. Sa druge strane, u odredjenim situacijama će delovati otrežnjujuće u fazama vaše prepuštenosti sanjarenju, pomoći će da jasnije sagledate situaciju i poboljšati funkcionalnost vaše svakodnevne rutine.
UPOREDNI ASPEKT donosi analitičnost, mogućnost planiranja i jasnoću.

Last Updated on Wednesday, 27 July 2016 00:09

Hits: 403

Merkur kvadrat Mars *tranzit

Zgrabite svoj natalni horoskop (ili napravite vašu natalnu kartu). Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta u segmentu od 05° do 14° Ovna, Raka, Vage, Jarca, a posebno ukoliko su Ovan, Blizanci, Devica ili Škorpion vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično.
Nervoza i razdražljvost izazivaju nesigurnost i strah. Pokušajte biti objektivni da bi izbegli potencijalne konflikte. Ako i tražite  intelektualne izazove vodite računa o posledicama. Angažovanje na projektima pozitivna je faseta ovog tranzita koja može uspešno kanalisati višak mentalne energije.

Last Updated on Wednesday, 12 October 2016 21:16

Hits: 668

Merkur sekstil Mars *tranzit

Solidan dan za mentalne i verbalne aktivnosti jer obiluje energijom i sposobnošću da se promene prihvate i sprovedu sa lakoćom. Planiranje, donošenje odluka i primena su ključne reči za današnji dan. Komunikacija je centralna tema. Počnite sa dugo odlaganim čitanjem knjige ili administrativnim zadacima, obavite važne telefonske pozive i druge planirane aktivnosti. Mentalnu energiju podržaće odgovarajuća količina fizičke energije. Povoljan aspekt za intenzivne društvene i političke aktivnosti, energija i borbenost su na solidnom nivou, analitički duh uspostavlja proces brzog donošenja efikasnih odluka.

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE

Last Updated on Thursday, 29 December 2016 06:49

Hits: 1512

Aspekti Merkura i Mc-a

Aspekti Merkura i Mc-a

MERKUR U KVADRATU SA ZENITOM 
Ovaj aspekt ne remeti vašu mentalnu sposobnost, ali ponekad se dešava da imate poteškoća da jasno izložite svoje ideje rečima koje će ostali razumeti. Postoji težnja da ste toliko obuzeti sopstvenim razmišljanjima, izrazima i idejama, tako da smetnete s uma da i drugi ljudi imaju potrebu da se iskažu. Ne možete s uspehom razmenjivati misli, ako nikom ne dozvolite da tu i tamo ubaci po neku reč. Merkur u kvadratu često govori o urodjenoj stidljivosti pred publikom – veoma ste glasni u privatnom životu, ali nevolje nastaju prilikom javnog nastupa. Ipak se ova osobina prevazilazi u zrelim godinama i možete biti uspešni na pozornici. Nervna napetost često je uzrok nepromišljenoj brbljivosti. Takt i diplomatija nisu u vašoj prirodi i zato ih treba razvijati. U koordinaciji porodičnog života i karijere srećete brojne probleme. Komunikacija sa drugima trpi nerazumevanja, sprečavajući vas tako da izrazite svoje kreativne potencijale kojima ste obdareni. Ako biste bili voljni malo više za kompromise, vaši odnosi sa drugima bi postali opušteniji. 

Last Updated on Monday, 02 January 2017 17:00

Hits: 1113

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy