Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Mars

Mitologija o Marsu

Ares je, gotovo uvek prikazivan u četveropregu sa konjima osedlanim zlatnim sedlom, njegovi su konji bljuvali vatru, a on je nosio bakreni oklop, kacigu i koplje, i samo ponekad i stit. Njegove su svete ptice bile orao, detlić i lesinar, a najdraza mu je zivotinja bio pas, tako da su se u njegovu čast, u Sparti zrvovali psi. Ares je, u nekim prilikama bio prikazivan i sa zmijom.

Sa boginjom Afroditom, Ares je imao dva sina, Dima i Foba koji su označavali uzas i strah, a uz njega je bio i Kydoimos, demon zveketa bitke. Uz Dima i Foba, Afrodita je Aresu rodila i Erosa i Anterosa koji su nasledili Afroditine dobre osobine, kao i kćerku Harmoniju.
Homer u svojoj Ilijadi govori da su Aresu pravile drustvo i boginja nesloge i razdora Erida, kao i Enija, boginja ratnog klanja.

Ares je bio osnivač Tebe i praotac vodenog zmaja kojeg je ubio Kadmo. Aresovi potomci su, kao vrsni borci, nastali od zuba zmajevih, a Kadmo je, da bi umilostio Aresa, ozenio Aresovu i Afroditinu kćerku Harmoniju, i tada je sve dovedeno u sklad i osnovana je Teba.
U Homerovoj Odiseji Alkinoj peva o mitovima i opisuje scenu kada je Helije, posmatrao Aresa i Afroditu kako uzivaju jedno u drugom sakriveni od očiju bogova. Helije je to prijavio veću bogova sa Olimpa, a Hefest je predlozio da se Ares i Afrodita uhvati na delu, pa je napravio mrezu sa kojom je mislio da, na delu uhvati ljubavnike. Hefest je, u određeno vreme, bacio mrezu i uhvatio Aresa i Afroditu, a zatim je, nezadovoljan svojom osvetom, pozvao bogove i boginje da vide uhvaćeni par.
Boginje su odbile poziv, a bogovi koji su dosli nisu mogli, a da ne primete Afroditinu lepotu i mnogi su pozeleli da budu na Aresovom mestu. Kada su Aresa i Afroditu pustili, Ares je odjurio u svoju domovinu Trakiju.

Ares i divovi
Divovi Aloadi, Ot i Efijalt su bacili Aresa u lance i ostavila ga u bronzanoj urni trinaest meseci. Maćeha divova Eribeja, je rekla Hermesu kako da spase Aresa.
Artemida je prevarila Aloaidi obečavsi Otu da će se udati za njega, sto je Efijalta učinilo ljubomornim. Divovi su se počeli svađati, a Artemida je pretvorivsi se u belu kosutu stala između njih.
Aloadi su bili strastveni lovci, i kada ugledase kosutu između njih, bacise koplja, a Artamida nestade i oni jedan drugog ubise.

Ilijada
Homer u Ilijadi opisuje da Ares nema nimalo postovanja ni odanosti prema Temidi, boginji pravednosti, jer je obećao Atini i Heri da će se boriti na strani Ahejaca, ali ga je Afrodita uverila da se bori na strani Trojanaca.
Diomed je, dok se se borio sa Hektorom i vidio Aresa kako se bori na strani Trojanaca, pa je pozvao svoje vojnike da se polako povuku. Hera, Aresova majka, kada je videla mesanje svoga sina u rat, ohrabrila je Diomeda da napadne Aresa.
Ares je bacio koplje na Heru, ali je Atina promenila smer putanje koplja ka Aresovom telo i on je pokleknuo od prevelike boli i vratio na Olimp. Videvsi sta se dogodilo Trojance su bili prinuđeni da se povuku.
Homer u Ilijadi opisuje da Ares nema postovanja ni odanost prema Temidi, pravednosti. Obećao je Ateni i Heri da će se boriti na strani Ahejaca, ali je Afrodita uvjerila Aresa da se bori na strani Trojanaca. Za vrijeme rata, Diomed se borio s Hektorom i vidio Aresa kako se bori na strani Trojanaca te je pozvao svoje vojnike da se polako povuku. Hera, Aresova majka vidjela je njegovo mijesanje te je ohrabrila Diomeda da napadne Aresa te je on bacio koplje na nj, a Atena je usmjerila koplje u Aresovo tijelo koje je pokleknulo nad bolom. Ares se vratio na Olimp prislivsi Trojance da se povuku.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy