Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Jupiter

Tranzit Rx JUPITER u Vagi 2017.

Jupiter počinje fazu retrogradog hoda 06.02. u 07:52 Am. U ovoj fazi retrogradnog kretanja Jupiter će provesti 120 dana. U astrološkoj simbolici Jupiter simbolizuje mudrost, sreću i napredovanje, i kuća u kojoj se nalazi u natalnom horoskopu determiniše status ovih životnih oblasti. Kada je u natalnom horoskopu Jupiter direktan on sugeriše na aktivne promene i iznova nove životne priluke, dok njegova retrogradnost ukazuje na nešto usporenije napredovanje u navedenim oblastima.

Zahvaljujući tokovima koje smo već proživeli naslućujete od Oktobra 2017. da će Jupiterov tranzit ove godine doneti izuzetno brze i nagle razvoje dogadjaja, ali će biti i brzih naglih promena - počev od Godine Vatrenog Petla, tokom čitave godine aktivnog trigona Saturna i Urana, pa i Jupitera koji aktivirajući u par navrata opoziciju sa Uranom donosi nedostatak tolerancije i diplomatičnosti, sve zajedno ukazuje na brze promene tokova i na to da ćemo se punom brzinom približiti početku 2018. Zašto pre toga ne preduzeti kratak predah? Retrogradni Jupiter upravo pruža priliku da sve želje i planove ponovo osmotrimo, sagledamo kao jednu funkcionalnu celinu pre prebacivanja u punu brzinu.

Retrogradni Jupiter nas ohrabruje na osmotirmo duboko potisnute želje i sagledamo ih iz nešto drugačije perspektive. Ovo je zapravo sjajna prilika da dozvolimo da okolnosti nijansiraju odluke koju smo već počeli odlagati, ili da još jednom procenimo napredovanje od Oktobra 2016. do danas na planu emotivnog i profesionalnog života. Da li radite na projektu koji zaista smatrate izuzetno značajnim, da li ga iz ove vremenske tačke smatrate i dalje važnim, hrlite li i dalje ka istom cilju? Možete li nešto promeniti u svom pristupu kako biste omogućili uspeh, u koji ste već pomalo počeli da sumnjate?

Jupiterovo retrogradno kretanje počinje 6. Februara 2017. na 23° Vage, a stacioniran pred direktno kretanje će biti od 9. Juna 2017. na 13° Vage. 

Iznad svega Jupiterov tranzit je obećavajući u pitanjima napredovanja u ličnom usavršavanju, dostizanja stanja sreće u životnim oblastima koje su naglašene natalnom pozicijom i dispozicijom Jupitera u Vašem ličnom natalnom horoskopu, kao i tranzitnog Jupitera u Vagi. Neočekivana sreća u oblastima poslovnih prilika, putovanja, obrazovanja i emotivnih veza. Čemu god da se nadate ovogodišnji tranzit Jupitera kroz zodijački znak Vage pruža vam priliku da napravite veliki korak ka ostvarivanju snova. 

Ukoliko su vaši ciljevi nerealni naredna faza direktnog kretanja Jupitera (od Juna do Septembra 2017.) može rezultirati razočarenjima i gubicima. Čak i u slučaju da se krećete ispravnim putevima u ovoj fazi ćete biti podsećani koliko je značajno da budete zadovoljni i srećni svim onim što već posedujete, kao i veštinama koje ste sami razvili i koje težite da razvijate. Retrogradne faze Jupitera (i svaka retrogradnost zapravo sama po sebi) ZAHTEVAJU introspekciju i osvešćivanje unutrašnjih faktora ličnog razvoja koji je neophodan kako biste se kretali putem ostvarenja ličnih snova i ciljeva, i bili u mogućnosti da ih materijalizujete.

 

SHARE Don't Copy!!!
AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE 
SVI ODGOVORI su na samo klik od Vas… 063/222-539

 

Retrogradni Jupiter u natalnom horoskopu ukazuje na teškoće u postizanju benefičnosti u prethodnim inkarnacijama, što nije obavezno pokazatelj zlonamernosti, ali će kod natusa postojati odredjene lekcije koje zahtevaju dodatni napor u sadašnjosti kako bi se dostigao taj suštinski impuls benefičnosti, pa i osećaj sreće i zadovoljstva koji ga neosporno prate.
Retrogradni Jupiter svojom pozicijom i aspektima ukazuje na oblasti života u okviru koji natusove osobine i ponašanje zahtevaju dodatni razvoj i modifikaciju ličnih osobina. Jupiterova priroda je široka u poimanju i prepuštanju zadovoljstvima, udobnosti i uspostavljanju odnosa koji donose zadovoljstvo drugima.
Zdrava pozicija Jupitera kod natusa ukazuje na stalnu potrebu za rastom i razvojem lične filozofije i duhovnih perspektiva. Cilj natusa je u slučaju da je Jupiterova pozicija izuzetno čista i benefična velikodušnost, lako uspostavljanje prijateljskih odnosa sa ljudima bez obzira na njihov socijalni ili materijalni status, veroispovest kulturnu ili etničku pozadinu.
Retrogradni Jupiter u natalnom horoskopu je pokazatelj pohlepe i sebičluka, ekstravagancije, zavisnosti i netolerancije, potrebe za dokazivanjem, duhovne stagnacije. Navedeni problemi mogu biti ključni krivci za nedostatak ispunjenja sreće i blagostanja tokom više inkarnacija.

Jupiterova retrogradnost se javlja na svakih 13 meseci i traje u proseku oko 4 meseca, predstavljajući interval duhovne introspekcije i potrebe za unutrašnjom refleksijom. Tokom prethodnog intervala od Oktobra do Januara, kada je Jupiter ušao u senku retrogradnosti, postojala je aktivnosti ličnog razvoja u oblasti koja je naglašena Jupiterovim tranzitom kroz kuće vašeg natalnog horoskopa i postojeće aspekte u natalnom horoskopu. Jupiterovu retrogradbost je poželjno koristiti tokom ove faze u cilju razvoja, ovo dodatno vreme je neophodno kako bi se kreirale zalihe, i kako bismo potvrdili da je sve u najboljem redu pre nego što nastavimo dalje sa realizacijom planova. Ove je svojevrsna test faza pre nego vam se nasmeši sreća bilo po pitanju nove ljubavne veze ili uvećanja prihoda.
Sa druge strane malefični aspekti Juputerove retrogradnosti su polepa i zavisnost koji se sada mogu poprilično oteti kontroli, i ukoliko je ovo slučaj tokom Jupiterovog retrogradnog kretanja imaćete priliku da spoznate problem, dogadjaji mogu izmicati kontroli i jedan pomalo dramatičan dogadjaj može uzdrmati ili osvestiti neke prisutne nivoe vašeg samozadovoljstva ili neznanja.
Do trenutka u kom je Jupiter stacioniran pre direktnog kretanja, trebalo bi da ste već prepoznali i prihvatili sve relevantne uslove i pripremili se za novu fazu. U trećoj i finalnoj fazi Jupiterove retrogradnosti, kada Jupiter kreće direktnim hodom, pozitivan razvoj vodi vas u pravcu uspeha i izobilja.

Vremenski interval od 10. Novembra 2016. se zove Senka retrogradnosti, u ovom slučaju u pitanju je 13°12′ Vage. Jupiterov kvadrat sa Plutonom tokom ovog intervala je izrazito pojačao želju za uspehom, ali je ukazao i na tendencije dugoročnog planiranja. Izbegavajte grubost i pohlepu, kompulsivno ponašanje, fokusirajte se na svoje ciljeve naoružani strpljenjem i odlučnošću.

 

6. Februar 2017 Jupiter stacioniran, ulazi u fazu retrogradnosti na 23°08′ Vage
Jupiterova opozicija sa Uranom pojačava potrebu za ličnom slobodom,  biće jako naglašena potreba dareagujete i pobunite se protiv svega što vam oduzima prostor za razvoj i napredovanje, a prilike možete pronaći upravo na tokom putovanja ili kroz nova poznanstva. Možete pronaći kreativne načine za rešavanje prisutnih teškoća bez prouzrokovanja haosa, i iako je ovo tehnički dosta izazovan aspekt otpuštanje tenzije i stresa može biće osvežavajuće. Promena uverenja na polju društvenih odnosa vodiće vas u pravcu potrage za prevazilaženjem dnevne rutine.

Sekstil Jupitera i Saturna doneće usporavanje u sferi promena i umanjiti prateći stres. oslonite se na zdravo rasudjivanje, i na vrednosti koje su ključne za vas. Ovo mogu biti poslovne prilike investiranje u pokretnu ili nepokretnu imovinu ili izbor emotivnih odnosa. Strpljenje, suzdržavanje i snažna radna etika osiguraće trajne značajne dobitke.

Trigon Saturna i Urana će takodje poboljšati aspekt trajnosti, i olakšati prilagodjavanje promenama. Pribranost i strpljenje. Sa mnogo lakoće pristupaćete rutinskim obavezama bez nervoze. Moguće unapredjenje i poboljšanje statusa.

 

9. June 2017 Jupiter stacioniran, ulazi u fazu direktnog hoda na 13°12′ Vage
Drugi interval trazita Jupitera kroz Senku retrogradnosti trajaće sve dok ne napusti zonu retrogradnosti 9. Septembar, i do tada je poželjno raditi na finalnim koracima realizacije planova.
Fiksna zvezda Algorab na 13°41′ Vage ukazuje da će ovaj interval biti nešto izazovniji od faze retrogradnog kretanja. Pohlepa je prisutnija u ovom intervalu, i ukoliko retrogradna faza nije donela uspeh i dostignuća kojima ste se nadali, postoji opasnost da ćete postati pomalo ogorčeni i čak ljubomorni na uspehe drugih ljudi. Možete pokušati da nadoknadite propuštene prilike verbalnim manipulacijama, ili sumiranjem i analiziranjem pokušaja.

 

Jupiter u direktnom hodu od 2017.
Inkonjunkcija Jupitera i Neptuna podržava temu fiksne zvezde Algorab, te ako do ovog perioda niste realizovali svoje želje i planove tražićete brze načine za realizaicju, oporavak od razočarenja i neostvarenih planova vodiće vas u pravcu želje za prepuštanjem užicima. Ovo je pravi trenutak da svoje planove prilagodite budućim ciljevima, da prepoznate napredak koji ste ostvarili i prepustite se zadovoljstvu u dostignućima. Ukoliko u ovoj fazi ne prepoznajete zadovoljstvo, ni materijalno izobilje neće pomoći da se osećate mnogo bolje.

 

9 Septembar 2017. Jupiter napušta Senku retrogradnosti na 23°08′ Vage
Ovim je kompletirana faza retrogradnog kretanja Jupitera za 2017. Perpsektiva je izuzetno pozitivna tek nakon preispitivanja koje je bilo aktuelno u fazi Jupiterovog tranzita kroz Senku retrogradnosti, Jupiter ponovo tranzitira konjunkciju sa Spikom darujući najbolje od Jupitera - darove sreće i zadovoljstva.
Konjunkcija Severnog čvora i Jupitera je u sekstilu sa Saturnom kreirajući novu stazu vaše sudbine prema pravoj sreći. Odnosi sa porodicom i emotivnim partnerom su sastavni deo ove celine, pridruženi nastojanjima u koje ste ulagali tokom prethodnih meseci.

 

 

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy