Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Jupiter

Istraživanje Jupiterovih satelita

 

Evropska svemirska agencija (ESA) planira da 2022. godine pošalje sondu da istražuje Jupiterove ledene satelite u potrazi za primitivnim oblicima života.


Sonda JUICE (Jupiter Icy moons Explorer – Istraživač ledenih meseca Jupitera) biće lansirana iz evropskog kosmičkog centra u Kuruu, u Francuskoj Gvajani, na raketi "Arijana", a na odredište će stići 2030. gde će najmanje tri godine obavljati detaljna posmatranja, saopštila je ESA.

Zadatak svemirske letelice, čija će misija koštati više od milijardu evra, biće da proučava atmosferu gasnog diva kao i njegove mesece Evropu, Ganimeda i Kalista, za koje se veruje da poseduju unutrašnje okeane, sredine potencijalno pogodne za nastanak primitivnih oblika života.

Jupiter - najveća planeta Sunčevog sistema
"Proučavaćemo uslove koji bi ove satelite mogli da učine pogodnim za život", kazao je Fabio Favata, direktor koordinacionog odbora za naučno planiranje ESA, dodajući da će JUICE biti prva sonda koja će ući u orbitu jednog od Jupiterovih meseca.

"Ti meseci imaju debelu koru leda ispod koje se najverovatnije nalazi okean. Ukoliko ima nečeg, poput bakterijskog života, ono se nalazi u tim okeanima", objasnio je on.

 

JUICE će najpre obaviti merenja debljine ledenog pokrivača na Evropi, da bi 2032. ušao u orbitu oko Ganimeda, proučavajući njegovu ledenu površinu i unutrašnji okean pomoću kamera, spektrometara i radara.

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy