Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Jupiter

Jupiter

Jupiter se nalazi na istoj lestvici kao i Saturn. On postavlja izvesne zakone, ali ne jedan sasvim drugačiji način. Jupiterov pad nalazi se u znaku Jaraca i prema to zaključujemo da Jupiter nije mnogo sklon prihvatanju odgovornosti, već nešto apriori traži ili očekuje. Jupiter i Saturn su na istom nivou delovanja i govore o pravima i dužnostima osobe. Koliko toga osoba potražuje preko Jupitera i koliko duguje preko Saturna. Kada je Jupiter jači govorimo da je osoba više toga zaslužila, da ima veću zaštitu i da joj se stvari lakše dešavaju. Sa druge strane kada je Saturn jači govorimo o više dugova, težem putu ka ostvarenju, o više umora i nesvesnoj potrebi osobe da se odmara. Jačina Jupitera videće se u okolnostima u kojima osoba živi, državi i samom poreklu osobe.
On je u Grčkoj mitologiji bio Zevs, vrhovni bog, koji je imao uvek neku ulogu u svakom mitu. U mnogim mitovima vidimo Zevsa kao arhetipskog ljubavnika. On je imao svoju ženu Heru, ali je stalno varao. Zevsovi apetiti se nisu zadržavali na boginjama, on se udvarao i imao odnose i sa smrtnicama. On predstavlja arhetipskog ljubavnika. Iz ovih veza Zevs je imao i mnoštvo dece o kojima je manje ili više brinuo. Ovo svakako opisuje da gde se nađe Jupiter osoba traži i ima prava. Odnos Jupitera i Saturna govoriće o pravima i odgovornostima osobe u životu. Koliko toga dobija lako, vidi se kroz Jupitera i koliko toga mora da zadobije napornim radom ili uopšte ne može da dobije, kroz Saturna.
Takođe i čitave nacije imaju više ili manje naglašenu prirodu Jupitera ili Saturna. Neki narodi su stvoreni da odrađuju, dok drugi imaju prava. U tom smislu nije isto da li osoba sa dobrim Jupiterom živi u Saturnovskom okruženju ili ne. Tada, iako ona sama ima mogućnost da dobija, sve ide teže. Ukoliko osoba ima još lošeg Saturna, onda osoba još teže prolazi i lakše bi rešila svoje probleme da živi u Jupiterijanskom okruženju. Sa druge strane ako osoba ima jakog Saturna a živi u Jupiterijanskom okruženju, može imati utisak da su ljudi oko nje površni. Jupiter i Saturn upravljaju okolnostima i definišu situacije kroz koje čovek mora da prođe. Kada osoba ima lošeg Saturna a živi u Saturnovom okruženju za nju će život biti posebno težak. U istoriji život je bio vrlo težak, te loše postavljan Saturn u horoskopu neke osobe mogao je zaista i da se tumači na vrlo loš način, koji danas nama deluje nerealno. Kako se krećemo prema novom dobu, upliv Saturna bledi i Jupiter koji govori o novom, dolazi do izražaja olakšavajući život generalno.

Generalno Jupiter je egzaltiran u Raku i najveća sreća koju možemo dobiti kroz Jupitera jeste dobra porodica i dobro poreklo. Tumačeći Jupitera i Saturna ređe ćemo njih uzeti kao planete kojima opisujemo osobu. Oni su više signifikatori okolnosti, vremena i društva. Dejstvo ovih planeta osetiće se u starijem dobru ili ukoliko osoba krene nekim duhovnim putem.
Ukoliko je Jupiter dobro postavljan u horoskopu i ima veze sa ličnim planetama, govori da osoba dobija kroz njega i daje neku vrstu obećanja da će nekada biti dobro. Ukoliko je Jupiter dobro postavljan sa ličnim planetama, to govori da osoba prirodno dobija nešto. Osoba iskorišćava svoje mogućnosti, bez brige da će dobiti sankciju za takvo ponašanje. Dobar Jupiter sam po sebi ukazuje na visoki moral, što ukazuje da u takvom slučaju osoba već sama vodi računa da ne preteruje. Ukoliko oni imaju loše aspekte to govori da osoba preteruje u svojim očekivanjima i da traži previše, a na to neće na to dobiti sankciju, ali može biti nezadovoljna onim što ima. Takođe takvo ponašanje može da stvori i nove dugove.

 

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy