Horoskop, Dnevni horoskop, Nedeljni horoskop, Mesecni, Godisnji, Ljubavni i Uporedni horoskop :: horoskop-e Astro Community ::

Login

Jupiter

Jupiter u znacima *Igra bogova

Svojim simbolom podsjeća na brojeve 2 i 4, u sebi sadrži emociju Mjeseca (i osobitost Urana, ali-upitno ima li veze sa Uranom, ali zbog svoje visprenosti i originalnosti mogao bi imati, ali pustimo sad to) i ozbiljnost i disciplinu Saturna zbir tih brojeva daje broj 6 kojim vlada Venera, znači da on u sebi skriva posebnost, ekscentričnost, veću snagu no što se može i pretpostaviti, jer površno ga zovu dobrotvorom, a koliko je to istina probat ćemo ispitati u sljedećim rečima. Sklon je ekspanziji zbog brzine kretanja, zbog velike mase i mnoštva plinova, ali to nas ne zanima, zanima nas kako on utječe na nas, koja mu je skrivena simbolika, emocija je prva, ona stoji iznad križa materije, iznad broja četiri koji označava materijalno, stabilnost u materijalnom, on je vladar jeseni, jer podsjeća na srp kao i Saturnov simbol, bliski su si ti planeti, vrlo kompatibilni, iako nemaju to značenje u astrologiji, naime Jupiter je benefik, dobrotvor, a Saturn je malefik, zlotvor, no ne bi to tako išlo, svaki planet ima svoju dobru i lošu stranu, pa je tako Jupiter funkcionalan u stvaranju posjeda, materijalnog bogatstva, dakako, ne ide duh bez tijela, shodno tomu on stvara i duhovna bogatstva kroz doticaj s prirodom…, naime, u svojoj simbolici on vlada proljećem, ljetom, jeseni i zimom, zbog simbola broja četiri koji sabire na kup četiri godišnja doba, u svemu tomu simbolika je spoznaje, prepoznaje on, Jupiter rađanje, životnost, umiranje, zamiranje i novo buđenje, on vlada s više situacija i stvari nego što to običan astrolog ili astrolog početnik misli, ne gledaju se simboli, a trebali bi se gledati jer govore o svemu. Dakle On liči na srp, žanje ono što je posijao, koristi i vrednuje vrijeme zadano Saturnom, ne protivi mu se, jer su izgleda od jednoga simbola stvorena dva, ali ipak Jupiter ima značaj u stvaranju, jer je ekspanzivan, a Saturnov je značaj disciplina (usporavanje), naime Jupiter će za sobom ostaviti u brzini kretanja više korova i kukolja, nebitnih situacija, dok će Saturn paziti, neće rasipati, Jupiter rasipa u brzini, Saturn je u svojoj sporosti pažljiv i dođe im na isto, samo poslije djelovanja Saturna nema toliko čišćenja, laži i opsjena, za što baš optužuju Saturn, no opsjena i laž opstaju kod Jupitera koji sve to fino skriva iza svojega osmijeha i humora kojima zavodi okružje.
Svakako je bogat idejama i pruža mnoštvo mogućnosti, napredak je njegovo osnova i to omogućava rođenom, ako nije u trenutku rođenja osobe retrogradan, jer onda ukazuje na karmičke zadatke, a to su trpljenje u siromaštvu ili pak mnogo rada za malo zarade, ili je pak lista rashoda uvijek vća od liste prihoda, to je jednostavno ukazivanje da osoba mora početi štedjeti, jer s tom retro pozicijom Jupitera natus troši više nego što zarađuje i tako stalno, umjesto da se dosjeti jadu i već zarana započne sa štednjom, Saturn to samo gleda, figurativno rečeno i poslije uspostavlja red, život u gotovo bijedi do spoznaje da nešto treba učiniti. Kompliciran je koji puta jupiter, jer zavodi emocijama, zavrti glavu osjećajnošću, a osobito ako je retrogradan, tada nemilo tjera rođenog na ljubav i zaljubljivanje gdje gubi glavu i opet od rada i štednje ništa, pojavljuje se pasivnost, potom lijenost i sve odlazi u propast, ali tu je opet Saturn koji situaciju čini ozbiljnom, koji naprosto sili na promjene. Jupiter je doma u Strijelcu i Ribama iako bi Strijelcu više odgovarao Neptun zbog toga što u Strijelcu boravi snaga, zapretena i sakrivena koju ne iskazuje, otkrio bi ga trozubac koji simbolizira Neptuna, no dobro vlada Jupiter Strijelcem, suvladar je Riba koje iskazuju njegovu nježniju stranu, strijelac iskazuje njegovu grublju napredniju stranu, Ribe se drže emocija i tu energiju koriste. U Blizancima i Djevici je u izgonu, dakle u pozicijama gdje ne funkcionira već je drzak i neposlušan, iskazuje svoje niže principe, neposluh, drskost, sitna podmetanja i opsjenu. Ushićen je Jupiter u znacima Bika i Raka gdje daje sve do sebe, od praktičnosti, izvrsnosti u poljoprivredi do duhovnosti i zdravih emocija. Najlošije se izražava, tj. u padu je u znacima Škorpiona i Jarca, no njegova slabost ovisi u kojoj je dekadi, dakle u prvoj dekadi Škorpiona ili Jarca je nesvrhovit, sklon lopovluku, negativnostima svih vrsta, a u drugoj i trećoj se već snalazi i pokušava naći ravnotežu. 

Jupiter u Ovnu
Kao i u ostalim vatrenim znacima Jupiter je ekspanzivan, no nalazi li se u drugom, četvrtom ili dvanaestom polju sklonost je debljanju. U vatrenim znacima održava stabilnu tjelesnu težinu, jer je pokretljiv i troši mnogo kalorija. U prvoj je dekadi avanturista željan promjena, novih spoznaja, ali više materijalnih, pa je stoga sklon putovanjima, kretanju, ne drži ga mjesto, nije zainteresiran za jedno je mjesto stan ili područje, on je lutalica, istraživač novih prostora. U drugoj je dekadi sporiji, pasivniji, u trećoj se opet pun adrenalinom, ne drži ga mjesto. Sve u svemu ekspanzivna pozicija Jupitera. Osoba s tom pozicijom sklona je širenju u prostoru, i treba joj dobra pozicija Saturna da ga zaustavi. Recimo Saturn u Blizancima daje mu određenost u prostoru i vremenu, umjerenu retoriku, promišljeno kretanje. Saturn u Vodenjaku daje mu mogućnost suradnje, dobrog i sustavnog djelovanja u timu, surađuje, a k cilju ide postojano i bez žurbe, djeluje sustavno. Saturn u Strijelcu, Jupiteru u Ovnu daje smjernost, iznimnu promišljenost, dobro sagledavanje situacija koje ga okružuju, pa i religioznost. Uz Sunce u povoljnim pozicijama (Sunce u Blizancima, Vodenjaku, Strijelcu ili Lavu) dobiva na brzini, a ako je i Mars dobro postavljen nema mu premca u kretanju, ali isto tako radi štetu sebi i drugima, jer je neoprezan, nije sustavan u djelovanju, disciplina mu nije jača strana kao niti pouzdanost. Tvrdoglavo kreće putem koji si odredi. Uz dobro postavljenu Veneru poduzetan je i poslovan, ali ako je Jupiter u Ovnu retrogradan osoba je lijena i spora, luta na slijepo, a resi je i ravnodušnost, no ako su pozicije ostalih planeta povoljne radi na duhovnom uzdizanju. Muški ove pozicije vole kretanja afrikom, pustinjama, neistraženim predjelima, ne drži ga obitelj, a nije niti osobito vjeran. Žena ove pozicije sklona je debljanju ako je rođena u drugoj dekadi i ako su planete loše postavljene prema Jupiteru u Ovnu (kvadrat, recimo Sunce ili Mars u Raku, Jarcu ili Vagi). Žene ove pozicije su pasivne, ali lijepe, romantične ljepote, gotovo princeze, stoga se doimaju pasivno traže od okoline da ih se cijeni i poštuje, umjetničke su sklonosti prisutne, posebice slikanje, a duhovnost im je više razine od muškaraca. Kroz planet Jupiter Ovan potencira svoju istraživačku narav, prkos i tvrdoglavost u traganju za novim situacijama, mjestima ili stvarima. Suprotni spol povezuje s mjestom boravka, pa će tako u drugim gradovima lako osnovati novu zajednicu, naime nema grižnju savjesti, osobito ako su mu planete unakrsno postavljene. 

Jupiter u Biku
U ovoj je poziciji, kao i u Ribama, ili pak Strijelcu Jupiter hedonist, ali u Biku je baš neumjeren, osobe ove pozicije vole jesti, tj. pojačano konzumirati hranu. NO, ne jedu od tuge ili nesreće, depresije ili patnje, jer to ova pozicija Jupitera ne poznaje, oni jedu od sreće i obilja, oni jedu jer imaju, jer mogu, jer biraju, ne jedu sve i svašta, Jupiter u ovoj poziciji bira, bira dobra pića, voli sortna vina, u Ribama je već skloniji derivatu od hmelja, a u Strijelcu rijetko kada ali finim žestokim pićima, no, više konzumira sokove, slatke poput kole ili tonika. Jupiter u Biku je poduzetnik, iznimno poslovan, vodi svoju tvrtku, nije bezobziran kao voditelj ili šef, surađuje, zna otrpjeti, ali uporno kroči k cilju, a cilj mu je novac, materijalan je do boli, nevjerojatno kako mu novac diže osjećaj sreće, sav je veseo i rječit kad dođe do novaca, prihodi su mu uvijek veći od rashoda, rashodi nikada ne prelaze granicu pristojnosti. Dakako planetarna pozicija mora biti povoljna, s osobnim planetima u sukladnim znacima stvara čuda, osobito ako je Venera u Ribama ili Raku, onda mu nema premca, zarada je tu i cijeli život živi sređeno, a ako su uz to i integrativna tijela, Sunce i Mjesec u sextilu ili trigonu nema mu ravna. Nedostaje mu duhovnosti, religiozan je po nasljeđu, ali ne stremi duboko, ne pita se puno, ne zamara. Godišnji osobama ove pozicije ne traje dugo, vole raditi, ali samo zato, jer rad vodi k zaradi, stoga i biraju što će raditi, oni nikada ne rade za male pare, jer sebe vrednuju na pravi način. Sklonost je debljanju, žuč je gotovo uvijek problem zbog prekomjernosti, trpe žučni kanali, ali i jetra zbog povišene masnoće. Velim ne jedu ono što ne vole, ali ono što vole jedu prekomjerno. Jupiter u Biku i Ribama daje pretile osobe, ali ne od tuge, od sreće velim. 

Jupiter u Blizancima
Neudobna pozicija Jupitera. Tu je u izgonu, ne pruža najbolje od svojih kvaliteta, niti je sklon širenju, niti poslu, niti je religijski nastrojen, niti duhovan, ali zato kroz ovu poziciju osobe pričaju do iznemoglosti, naprosto vrte priču do u beskraj, ako nemaju temu, vrte ploču iznova i iznova sve dok ne dođe neka druga tema na red. Dobri su PR-ovci, mogu pričati, a da i ne misle o čemu govore…, dobri su spikeri jer mogu čitati da se i ne zamaraju time, dobri su glumci, jer ih ne umaraju uloge koje uče na pamet. Dobri su glumci i u običnom životu, mašu nam iluzijama pred očima, a mi ih gutamo kao dobar književni uradak ili film ili pak kazališni komad. Stručni su u opsjeni, zavode riječima, no, podrška su im svakako osobne planete (Merkur, Venera i Mars) te integrativna tijela (Sunce i Mjesec) dobro postavljene na njihovu poziciju…, ako su to sekstili, trigoni, konjukcije ili pak polusekstili onda izvlače iz sebe najbolje…, odlični su pisci naratori, suvisla im je priča, ne ponavljaju se, imaju motiv za pisanje, mašta je prisutna. Ako su pozicije unakrsne, kvadrat ili opozicija, dolazi do tenzija na nivou osobnosti, sklonost je prevarama, nesuvislim pričama, zavođenju bez razloga, obećavanju nečega što ne mogu ispuniti. Svakako je Jupiter koji je sklon širenju, u Blizancima sklon širenju neistine, priče, glume, iluzije, humora…, mnoštvo je tu rodbine, okapanja oko nasljedstva, previše ih je za jednim stolom, rekli bi mudraci. No, s druge strane, on, Jupiter nije zlotvor, on je srećenosac, on djeluje pozitivno u svim pozicijama, stoga će svakako svaki prolaz Jupitera kroz Blizance (tranzit) tom znaku donijeti sreću, zadovoljstvo, dobrobit u svako slučaju kao i drugim njemu sukladnim znacima, Lavu, Ovnu, Vodenjaku, Vagi. Nije sve tako crno, uvijek ima malo bijeloga. Svakako je Jupiter naporniji u Jarcu i Škorpionu, zahtjevan je na trenutke i dosadan. 

Jupiter u Raku
Ushićena pozicija Jupitera, osjeća se komotno, djeluje u skladu s drugima, ne juri ne žuri, ne podmeće, stabilan je, poslovan, u prvoj dekadi je brži, principijelniji, aktivniji, žešći. U ovoj je poziciji Jupiter žestok, ali pravičan, nesklon je nepravdi, sklon dakle pravdi, bavi se obiteljskim pravom, štiti obitelj, vjeran je koliko je to moguće u današnje vrijeme, ali svakako vjerniji od ostalih pozicija Jupitera. U drugoj je dekadi, dekadi Škorpiona prgaviji, kad zapne onda sili do kraja, baš sili, ne popušta, ali nema negativnosti u njemu pa se okružje ne osjeća prisiljeno raditi, rade, ali ne negoduju. Svakako je pozicija druge dekade postojana i tvrdoglava, uporna. Treća je dekada, dekada Riba popustljivija, ne ulazi u situacije koje nisu komotne, koje su teže za odraditi, voli pasivnije i lakše poslove. Sve zajedno u ovoj je poziciji Jupiter uporna, kvalitetno odrađuje poslove, također je izvrstan u trgovini, trgovačkim zvanjima, ugostiteljstvo mu je iznimno naglašeno, ali može se rubno baviti i ekonomijom ili pak turizmom u kojemu daje sve od sebe. Voli ribariti ili pak pecati, voli tišinu, grozi se buke. Izvrsna je ovo pozicija, pozitivan je u svim pogledima, a djelatan na svim razinama. U obitelji je pravičan, tih, nenasilan, obožava obitelj, voli osjećaj pripadnosti. Jupiteru u Raku odgovaraju pozicije planeta u sukladnim znacima Bika (Venera recimo u Biku, Mjesec u Biku), Djevice (Merkur recimo u Djevici ili Saturn, pojačavaju mu ili snaže poslovnost, točnije poduzetnost), Škorpiona (Sunce recimo u Škorpionu daje mu volju, snaži osjećaje, čvrsne ga), Riba (Venera u Ribama, pa i Mars, te Merkur). Aktivan je i uporan i u unakrsnim pozicijama iako mu u tom slučaju teže ide u životu (opterećuju ga planete u znacima Ovna, Jarca i Vage). Žene ove pozicije nježne su, baršunaste kože, oblijih bokova, bogatih grudi, a još bogatije mašte, prepune su ljubavi, drže do obitelji toliko da zaboravljaju na svoje potrebe, zaštitnički su raspoložene prema bližnjima, koji su puta prenaporne u svojoj brizi. Muški ove pozicije skrbe, rade prekovremeno, ne bune se, dugo trpe, ali nikada ne iskazuju moguću patnju ili bol, stabilni su to muškarci. Ove je godine tranzitni Jupiter u znaku Bika, i ta pozicija odgovara vašoj poziciji natalnog Jupitera u Raku, s malo ćete sreće, snage ili pak volje učiniti puno, očekujte iznimnu pomoć okoline, bliže i daljnje, podrška tima u kojemu radite je sigurna, a nježnost voljenih neupitna, u kolovozu ove, 2011. godine vladate ili dominirate prostorom, mogući su dodatni prihodi. 

Jupiter u Lavu
U Lavu je Jupiter stabilan, iako je zbog sklonosti širenju, ekspanzivnih dakle poriva nezadrživ u djelovanju…, uporan i postojan sve dok ne dostigne cilj, Jupiter Lavu dodaje snagu, ali i umišljenost, pa se niži tipovi okreću egocentričnosti, druge ne čuju, bježe od obaveza, ali dobro organiziraju posao, pa se lišavaju fizičkoga aktiviranja. Snalaze se dobro, a loše je to što pretjerano angažiraju druge ne bi li postigli vlastite ciljeve. Loše je i to što ne reagiraju na stradanje ili pak patnju drugih, iako su vatreni znak hladnokrvno reagiraju u težim situacijama, što je i dobro, pa su stoga dobri psiholozi, kirurzi, psihijatri, ne potpadaju pod emotivne uplive drugih iz okruženja. U svakom slučaju vole viša zvanja, sposobni su studij završiti u roku, što više, završavaju po dva fakulteta. Iznimno su pametni, ali im nedostaje mudrosti, no u zrelom dobu postaju zbog silnog kretanja i sakupljenih spoznaja mudraci koji mogu savjetovati druge, ali na tome ne zarađuju. Više-manje su bogati, uvijek materijalno ekipirani, lista prihoda uvijek je za koplje ispred liste rashoda, voze udobne automobile, udobne stanove, vikendica često i na moru i na kopnu (planine). Žene ovoga znaka traže pažnju, zahtijevaju, vole biti služene, ne vole siromaštvo, pate bez udobnosti, ali ako je Jupiter retro onda će osoba živjeti u gotovo siromaštvu ili krizi srednjeg građanskog sloja i pri tom patiti, jer nemaju poslugu, udoban auto, vikendicu na moru i kopnu i tako dalje, nikada neće imati dovoljno novaca, ali trošit će preko svojih mogućnosti ne bi li barem malo ostvarila svoje snove. Muški ove pozicije dominiraju, grade se poštenima, što i jesu, ali prilike neće propuštati, prilike za vlastitu materijalnu dobit, egocentrični su, često bogati, neskloni poeziji, književnosti, više su društveno orijentirani, vole čvrsta zvanja, zvanja koja donose dobit, strojarstvo recimo, matematiku, fiziku, ali u medicini daju dosta, osobito ako im je u karti rođenja Merkur u Djevici, k tomu Venera u Ribama. Svakako im odgovara pozicija planeta u Blizancima, Vagi, Strijelcima i Ovnu. Ne odgovara im baš pozicija planeta u Biku, Vodenjaku, Škorpionu, a teže se snalaze s planetima u Jarcu. Ne, nije to loša pozicija, ali je pozicija višeg sloja koji je pomalo napuhnut, sloja koji misli da je iznad drugih, no nije uvjet. Skloni su humanom radu, ali zbog protežiranja vlastite osobnosti. Ovogodišnje kretanje Jupitera Bikom (2011. gd) uvjetuje više angažiranja, više aktivnosti, ulaganja napora. Začudo, ova se pozicija voli baviti ljepotom, noćnim klubovima, prezentacijama, biranjima za miss ovoga ili onoga. Jupiter je u Lavu povoljan za Strijelce, jer jasno sagledavaju situacije u društvu, obitelji ili pak široj društvenoj zajednici. 

Jupiter u Djevici
Nije ovo dobra pozicija Jupitera, iako ne može biti loša zbog njegove simbolike dobrotvora. Ne djeluje u tome znaku punom snagom, pojačava sumnjičavost Djevice, osobitu analitičnost pretvara u napor, jer nedostaje sinteza. U svakom slučaju iskazuje i dobre strane ovoga znaka, a to je ekonomičnost, sposobnost stvaranja materijalnih dobra, također su izuzetni knjigovođe. Zbog svojih strahova često su sami, imaju problem čistoće, pojačava se problem opetovanih radnji, minucioznosti, sve mora biti na svome mjestu. Ali pomaže mu silno ako su osobne planete u znaku Škorpiona, raka ili Bika, tu se izdiže iznad problema i postaje vrsni poznavalac materije koju obrađuje, analiza i sinteza su tada kvalitetno odrađene, pa su često u istraživačkim timovima (forenzika, vole medicinu i istraživanje bolesti). Ovo je pozicija nutricionista, hrana i hranjenje im postaje zanimanje, ali rijetko ćete vidjeti pretilu osobu ove pozicije. Odgovara ovoj poziciji položaj planeta u Škorpionu, Raku, Biku i Jarcu, a ne odgovaraju planete u Blizancima, Strijelcu, Ribama, a otežano funkcioniraju s planetima u znaku Lava. U principu Jupiter širi pozitivne karakteristike znakova u kojemu se nalazi, u ovome slučaju su to analiza i sinteza. 

Jupiter u Vagi
Vaga, utezi na obje strane vage moraju biti iste težine da bi ostali u ravnoteži. U životu je teško na obje ruke stavljati utege ne bismo li probali izdržljivost ili ostali u ravnoteži. Jupiter se tu snalazi, on je pravnik po vokaciji, religijski fanatik, često u sektama, jer voli isprobati novo, no u Vagi je drugačiji, ne bježi na jednu stranu, drži ravnotežu, nije fanatik, ne trči za drugim mjestima i gradovima, usporava kada je to potrebno, stane na semaforu, pristojno drži žlicu vilicu i nož, ne jede rukama iako to Jupiter voli, no Vaga koju zovu „bečka škola“ ne voli takav način ponašanja za stolom u blagovaoni pa se situacija znatno mijenja. Kroz planet Jupiter Vaga iskazuje svoju ljubav prema umjetnosti, ne mora osoba koja obnaša ovu poziciju biti umjetnik, ali je esteta, Jupiter pojačava umjetničke, posebice spisateljske sklonosti, ne moramo pričati o estetici jer već i ptice na grani pjevaju o Vagama koje se bave estetikom, uljepšavanjem, makeoverima, ljepotom, aknama, bubuljicama, prištićima, oni su okrenuti frizuri, ljepoti lica, ljepoti tijela, oni su i treneri u fitnes centrima, vole oblikovano tijelo, ne dopuštaju salo oko bokova ili opuštene grudi, ne dopuštaju spuštene zadnjice ili nedaj bože celulit ili strije. Oni se bore protiv tih zala ljudske ljepote svim oružjima, često ćete ih naći u salonima ljepote kao vlasnike ili radnike, ali i frizere ili frizerke. Jupiter u Vagi je odličan Jupiter, ali puno priča, može pričati poput Blizanaca, ne mijenja ploču vrti uvijek istu, dakako ako nema drugih zanimljivih momenata, voli glazbu kao glazbenu kulisu. Muški su treneri, pravnici, pa i kuhari, jer vole fina odabrana jela, žene ove pozicije su umjetnice lijepoga tijela. Odlično im odgovaraju planete u sukladnim znacima Lava, Strijelca, Vodenjaka i Blizanaca…, u Ovnu trpe sve osim Marsa i Saturna, ali samo trpe. Ne odgovaraju im planete u znacima Jarca, osobito ne Venera, potom u Ovnu, zatim u Raku…, teško se snalaze u kombinaciji s vodenim znacima, jer im se sve čini nedohvatljivo. Vole lijepo tijelo, luduju za pločicama na torzu. 

Jupiter u Škorpionu
Neudobna je ovo pozicija Škorpiona jer Škorpion s Jupiterom u svome znaku dobiva nadgradnju, pojačava snagu Škorpiona i to onu njegovu tamnu, tajnu stranu kojom dominira prostorom, a to je strah, no dobrotvor Jupiter od toga straha stvara pokretačku silu, pa je ta silnica koju zrači Škorpion kratkoga daha, strahom pokušava dominirati, ali ne zadugo pretvara se u energičnog dobrotvora, a najbolje je to što se on pri tom osjeća čudno jer djeluje van svojih normi ponašanja. Jupiter zapravo ravna, poništava loše u znacima, podiže na površinu dobro od znakova, ali ipak treba proći neko vrijeme prije nego započne pozitivno zračenje, tiče se to ponajprije Blizanaca i Škorpiona u kojima se Jupiter ne osjeća udobno. Niti u Djevici ne funkcionira, ali istrajnošću postiže dobro i pozitivno u znaku. Dakako Jupiter potiče dobro, pa su oni koji obnašaju ovu poziciju često u istraživačkim timovima, gorska recimo služba za spašavanje, interventni timovi (policija, vojska), nalazimo ih često u ugostiteljstvu, ali više-manje kao gazde, šefove, organizatore, istom se često bave švercom, zbog svoje hrabrosti i želje za rizikom prije svega, ali galantni su prema suprotnom spolu, biraju riječi, na prvu, ali nakon nekog vremena više ih ne biraju počinju govoriti naučenim standardom, standardom često ulice, uličnim dakle žargonom. Odlično funkcioniraju ako je Mars u Ribama ili Strijelcu, potom su odlični ako su im planete u znaku Djevice (naučnici, knjiški ljudi, uredski poslovi, ekonomija, arhivistika), potom im odgovara pozicija planeta u znaku Raka, to je jedna od boljih, tu djeluju odvažno i hrabro, pretenciozno djeluju ako je koji planet u Biku, skloni su nadmetanju. Ne odgovaraju im položaji planeta u Lavu ili pak Vodenjaku tu se gube i postaju živčani, svadljivi također.

Jupiter u Strijelcu
Tu je Jupiter doma, svoje na svome, on vlada znakom Strijelca, tu je religiozan, duhovan, nesklon okultnom kao što je recimo tomu sklon Škorpion, iznimno je pošten, ali i vjetropirast, iako je tu komotan, vlada Strijelcem, nekako ne voli istinu, maštovit stvara svoju vlastitu, istinu o životu, istinu o naporima, istinu o drugima, nehotice može i povrijediti, nikada hotimično, ali zbog svojega načina humora, koji je sarkastičan može povrijediti ljude. Često ironizira situacije, mnogo zna pa vlada pameću, inteligencijom, ali ne koristi je pravodobno, trenutak predugo stoji na šali i doskočici pa mogućnosti pobjegnu, odu nestanu. Odgovara mu pozicija planeta u Vodenjaku i Vagi, to su žestoki potencijali, osobito mu odgovara, a zbog ozbiljnosti postupanja Saturn u Vagi…, povoljne su i pozicije planeta u Ovnu i Lavu, samo što mu vatreni znaci daju brzinu koja za sobom povlači i površnost. Kvalitetna je to pozicija, često su pravnici, bilježnici, svećenici, vole rad s djecom, vole educirati, bave se humanitarnim radom kao i Ribe, vole sve što je lijepo, estete su, iznimno su nadareni za umjetnost, glazbu i slikanje. Lako se izražavaju pa su često i književnici. Zbog toga što lako pamte gradivo završavaju studije pa i doktorate. Jupiter u Strijelcu je pasivan i treba mu poticaj, treba ga pogurati da bi bio do kraja djelatan, stoga i gubi na školovanju, jednostavno mu se ne da, lijen je, zna mnogo i ne treba mu papir, snalažljivi su i bez diplome, a pronicavi nalaze rupe u zakonu i nitko im ništa ne može, oni su po prirodi filozofi. Saloni za uljepšavanje su i njima domena, zainteresirani su za estetiku, za lijepo, pa ih ima mnoštvo u galerijama. Široko su obrazovani stoga i mogu raditi na raznim funkcijama, a niti politika im nije strani pojam. Ne odgovara im poredak planeta u unakrsnim znacima, Blizancima, Ribama i Djevici, a često su im nezgodne pozicije planeta u Škorpionu, a osobito ako je Mars u Škorpionu. Bitno je znati da Jupiteru treba poticaj, pokretač, inicijator, komotan je sam po sebi. Pretilost je moguća, gotovo je zbog Jupitera uvjetovana, ali ljepota ne izostaje, a šarm je osobit u ovoj poziciji. Treba mu publika da bi bio zadovoljan i cjelovit. Sportski je tip, optimističan, utjecajan u odnosima. 

Jupiter u Jarcu
Jupiter u zemljanom samozatajnom Jarcu gubi na lijenosti, pasivnosti, a dobiva na pouzdanosti kao i u ostalim zemljanim znacima. Osobita je korist aspekt s Merkurom, ako je u Djevici ili Biku, u tom je slučaju poslovan, aktivan, jednostavno najbolji u poslovnom okruženju, krasi ga tada poslovna izvrsnost. Izvrstan u poslu odličan u zarađivanju para, stoga je i sakupljač materijalnog, bogat stan, kuća ili vikendica. Ne brine previše za vlastitu udobnost predan je radu, ali bližnji uživaju komoditet, brine i skrbi, neimar koji ne traži, a daje. Pretilost koja prati planet Jupiter gubi u Jarcu, u Jarcu Jupiter energiju troši na rad, a ne na hedonizam, teško s tom pozicijom možete biti pretili. Svakako mu odgovaraju planete u Ribama, Djevici, Biku, Škorpionu…, ne odgovaraju mu planete u Vagi, Ovnu, Blizancima i Raku. Iako se s planetima u Raku snalazi, tek se nešto teže prilagođava okružju, što mu je ujedno i mana, naime prkosna je ovo pozicija, ne priča puno, više radi, ali ne voli lijene osobe pa postaje zajedljiv. Problem je i to što misli da puno radi, što i je istina, ali to nameće drugima kao vrijednost i traži od okružja lojalnost. Poduzetan, u svemu okretan i sposoban, koji je puta predmet izrugivanja onima koji ne rade, a zarađuju, no on ne ostaje dužan, nameće se materijalnim bogatstvom, ne rasipa, štedi, ali nije škrtac. Ove, 2011. dobivate na značaju, više radite, stvarate, poduzimate, mogućnost zarade je povećana, izvjestan je dobitak ove 2011. godine. U trećoj se dekadi gubi u sitnicama, u prvoj je puritanac, konzervativan je i strog, zahtijeva pravdu i pravo, sklon je sudskim procesima, pravdoljubiv odnosi pobjedu u svakom sporu, zapravo nema u njega nezakonitih radnji. U drugoj je dekadi, dekadi Bika najkomformniji, najbolji, najposlovniji, najprobitačniji.  

Jupiter u Vodenjaku
S Jupiterom u Vodenjaku inspirativni ste i poticajni, drugima vodič, kreativni ste, lucidni, rječiti, osobiti u odnosima, drugima privlačni, a osobito suprotnom spolu. Sklonost pomaganja drugima ne oduzima vam niti vrijeme niti novac, humani ste iznimno revni u stvaranju novih vrijednosti. S ovom pozicijom Jupitera ne volite rutinu, mišljenja drugih poštujete, otvoreni ste za nove ideje i spoznaje. Društveni ste, studiozni i politični, demokrati bez predrasuda. Moguća je, čak izvjesna uspješna karijera. Osobita vam je prosudba drugih, analiza nečijeg uma također. Intelektualac od glave do pete, na žalost dominacija se pretvara u egocentričnost koji vapi za povlađivanjem. U lošim aspektima primjerice s planetima u znacima Bika, lava i Škorpiona netaktični ste, iznimno buntovni, nerealnih ambicija. Bolja je pozicija planeta u znacima Ovna, posebice ako je u Ovnu Mars, potom Blizanaca, izvrsno ako je u njemu Merkur, potom je dobra pozicija planeta u znaku Vage, ako je u tom znaku Venera nema vam ravnih, o dakako odlična je pozicija Strijelca posebice ako u njemu boravi Uran ili Saturn. U prvoj je dekadi profesor intelektualac, misaoni tip, mudrac, okultist, astrolog, numerolog, znastveni radnik ili novak, u drugoj je dekadi, dekadi Blizanca vispren tip, lucidan, humora pun djelatan, na riječima jak, rječit, elokventan, brz, inspirativan…, u trećoj je dekadi Jupiter književnik, racionalan, određen ravnotežom izvana i iznutra, ta treća dekada, pripada znaku Vage, naime u jednom znaku su tri dekade po deset stupnjeva, u Vodenjaku su to, prva dekada, dekada Vodenjaka, druga, dekada Blizanaca, treća je dekada Vage. Čekajte ulazak Jupitera u znak Blizanaca, a to je 11. lipnja 2012. u 19h i 23 min na ovim prostorima, eto od toga vam dana sve ide na bolje, poslovi, ljubav, odnosi u cjelini. 

Jupiter u Ribama
Tu je u sjedištu, uživa kao riba u vodi, kao duša u svetom čovjeku, kao pas uz gazdu, kao ljubav u ljubavnicima, kao mjesec na nebu, kao kamen u stijeni, kao stvar u nestvari. Jupiter je blagotvoran, u Ribama izuzetno pokretan dakle mogućnost stvaranja je povećana, poduzetnost također, ali kad je retrogradan dolazi do zastoja, čestih zapravo zastoja koji vraćaju unazad, koji vraćaju na početnu točku, na točku s koje natus vidi događaje, na točku koja daje mir i stabilnost, na točku koja čuva od apatije, depresije, samoće, čamotinje, pustih kutova, čuva od zasebnih ulaza, od prijetvornih ljudi varalica i lažova, od onih koji skreću s puta istine u šumu iluzija. On u Ribama pruža sigurnost uma, on je anđeo čuvar na ramenima, on je vladar iz potajice, on nikada ne posustaje, ali je problem što je u Ribama sklon širenju i fizički i duhovno i psihički, on uči, on sabire, on vjeruje, on naukuje, drugima spoznaju daje, on je učitelj, jer zna mnogo, on u ovoj poziciji voli putovanja, voli more, voli voljeti, voli se predavati u potpunosti dobrom štivu filmu, on plače ako je film iskren ako je on dorađen, primjerice plače na Mostove okruga Madison, rida, ne pušta ga tuga, ali uživa u njemu, uživa u tuzi, ali nije masohista, možda malo, nije lak za otvaranje, osoba koja nosi tu poziciju nije sklona otvaranju tajni, radije priča o drugome sebe ne otvara iako je sazdana od njih (tajni). Jupiter u Ribama komotan je, ne voli stezanje, voli širenje, on je tu čarobnjak, ali kao retro muku muči na dugim putovanjima, iako voli putovanja nije im sklon, kao kad je u direktnoj poziciji, tjera na duhovnost, tjera na prepoznavanje samoga sebe, ne dopušta lepršavost, a niti opuštenost, stalno se nešto pita, sili osobu na pomake, na pronicanje u duboke sfere unutarnjih ljudskih bogatstava. Uživa uz Mjesec u recimo Biku, ali problem je tu pretilost, iako poduzetan natus se u ovoj poziciji deblja preko mjere. Venera mu recimo odgovara u Biku, osobito Raku, odgovara toj poziciji Sunce u Škorpionu, svi dakle položaji planeta u skladnim znacima, a to su, Bik, Rak, Škorpion, Jarac. S Jupiterom u Ribama čovjek je zadovoljan, jer je poduzetan, poslovno sposoban, često mu karijera koju poželi. Ne odgovara mu položaj planeta u unakrsnim znacima, Strijelcu, Djevici i Blizancima, bitan je dakako položaj vladara polja u kojemu se nalazi, kao i položaj Neptuna te odnos između Neptuna, Jupitera u Ribama i vladara polja. Kroz planet Jupiter Ribe odaju svoje trgovačke sposobnosti, prodat će sve što hoće, uz to su odlični organizatori, ali i manipulatori. 

©Zoran Leonardo Pšeničnik

DrDule Design © Spicum.com. All rights reserved.

Top Desktop version

Threesome
Creampie
Blowjob
Blowjob
Threesome
Orgy
Blowjob
Orgy
Blowjob
Blowjob
Orgy